Turizmci haydar Çetin Turizm sektörü dünyada önemli bir sektör bazı ülkellerin normal milli gelirlerinin yarıya yakını turizmden sağlanıyor. Son bir kaç yılda pandemi nedeniyle Turizm sektörü sekteye uğradı, hatırlarsanız sizinle osüreçte bir röportaj daha yapmıştık orada şuna vurgu yaparak sektörle ilgili bilgiler vermiştim, şöyle demiştim ' 

Turizmde rakip ülkelerin hizmette değerlerini, esas alarak yapalım. Bizimkisi yağmurlu havada  susuzluk  çekmeye  benziyor!.Personel  ve  işletme hakları  diye, kanun  kitapları   kuralsızca  işletiliyor.  İşletmeler  işçileri çıkardıktan  sonra, kanun  işten  çıkartmak   yasak  diyor.İşletme  hatalarından kaynaklı  istikrarsız  çalışma  düzeni,  tecrübelerin   gücünü  maalesef  zayıflatmakta. İnsan gücü  olmadan turizm  olamaz.

Fakat  insan  gücüne de ciddi  anlamda  yatırım   yapılmaz. İş  ve  işçilik   yapmanın  farkı,  yönetici  ile  idareci  gibidir. Biri emireli, diğeri yapılması gereken işin ustası.  Turizm  sektöründe sigortalı çalışan sayısının 1 milyonu geçtiği, tüm sigortalı sayısındaki artışın yüzde 20’sinin, turizm sahalarındaki gelişmeden elde edildi. Geçen yıl 12,6 milyon olan sigortalı sayısı bu yıl 13,1 milyona çıktığıdır.Aynı dönemde turizmde çalışanların sayısı da yüzde 10,4 yükselişle 1 milyon 109 bine ulaştığı. Ne acıdır  ki  turizm  adına  işletmelerin, birlik  olacakları  tek çatı altında sorunları çözecek  platformu  yok..Turizm   köklü bir kültüre dayılı halktan  desteğini tam almış,  harika  bir  meslektir.  Turizm de Çözüm arayışının basit sorularını, daha da zorlaştırmadan doğruları  uygulayalım..Turizm demek sadece otelden ibaret değildir. Misafire hizmette yarışan,   işletmeler  ve  çalışanlar da turizmcidir. Hizmetin  ana kahramanı ve  iş  gücünün  lideri,  daima  insan  faktörüdür. İnsana yapılan her yatırım, geleceğin mesleği turizme  yapılan  yatırımdır. Turizmin fedakarlığı külfetli, hizmeti zahmetli  fakat  yorgunluğu  hafif  bir  meslek  olduğunun  bilinciyle geleceğe hazırlanmalıyız' demiştim

BUGALO EVLER TURİZMDE YÜKSELEN DEĞER

35 yıllık meslek hayatımda sektörun seyrini iyi takip eden biri olarak, bu gün özellikle doğa tabiata ilgi duyanların sayısında gözle görülür bir artış olduğunu gözlemliyorum. Sanayi toplumlarının gürültüden ve karmaşadan uzak tabiatla iç içe dinlenip temiz hava almak ihtiyacı bu gün daha çok. Biz bir nevi aile şirketi olarak bu gün havasu bungalo evleri işletmecisi olarak, buarada hizmet veriyoruz. İlk sezonumuza iyi başladık diye düşünüyorum. Ailece sektör içerisinde bulumamız nedeniyle birlikte beraber iyi şeyler sunmak için çabalıyoruz. Burada orman içerisinde yola sıfır noktada, denize yakın bir yerdeyiz. Burada kalan misafirler sabah kuş böcek cıvıltıları altında ormanda yürüyüşe çıkıyorlar. Yürüyüş yorgunluğunu havuza girerek atıyorlar, peşinde güneşleniyor kitap okuyorlar, dergi okuyorlar. İnternet imkanları var. Resteurantımız 300 kişi kapasiteli, yemek çeşitlerimiz güzel.  Okurlarınızın işletmemizi görmelerini tavsiye ediyorum.

GAZETECİLERE HAVASU BUNGALO EVLERDE İNDİRİM UYGALANACAKTIR

GAP gazeteciler birliği üyelerine mutlak sürette işletmemizde indirim uygulanacaktır. basın emekçilerini işletmemize bekliyoruz' dedi.