AK Parti'nin GAP bölgesinde kalesi sayılan Adıyaman ve Şanlıurfa'da AK parti il belediye seçimlerini kaybederek 22 yıllık gelenek bozuldu.

Adıyaman'da CHP adayı Adıyaman milletvekili Abdurrahman Tutdere AK Parti adayı Ziya Polat'a karşı kazanırken. Gözlerin çevrildiği Şanlıurfa'da ise Yeniden Refah Partisi adayı Kasım Gülpınar AK partinin mevcut belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e karşı seçimi kazandılar.

Adıyaman'da CHP'li Tutdere kazandı

 Adıyaman’da belediye başkanlığını CHP Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Av. Abdurrahman Tutdere kazandı.

Adıyaman'da Mahalli İdareler Seçimlerinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP adayı Abdurrahman Tutdere Belediye Başkanı seçildi. İlçelerde ise AK Parti 6, CHP ve Deva Partisi ise birer belediye başkanlığı kazandı.
Adıyaman'da yapılan yerel seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına göre, oyların yaklaşık yüzde 48’ini alan CHP adayı Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanlığı'na seçildi. İlçe belediye başkanlıklarında ise AK Parti 6, CHP ve Deva Partisi ise birer belediye başkanlığı kazandı.
Adıyaman'da CHP'li Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Gölbaşı'nda, CHP'li İskender Yıldırım Kahta'da, AK Parti'li Mehmet Can Hallaç, Besni'de AK Partili Reşit Alkan, Tut'ta AK Partili Ercan Öncebe, Sincik'te AK Partili Mehmet Korkut, Samsat'ta AK Partili Halil Fırat, Çelikhan'da Deva Partisi'nden Mahmut Şahin ve Gerger'de ise AK Partili Erkan Aksoy seçimi kazanan isimler oldu.
Abdurrahman Tutdere, Adıyaman'da 1976 yılında doğmuş olup, Atatürk Üniversitesi Erzincan Hukuk Fakültesi mezunudur. Serbest avukatlık ve uzman arabuluculuk yapmıştır. 1998 yılında CHP Adıyaman İl Gençlik Kollarında siyasi kariyerine başlayan Tutdere, son olarak İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Tutdere, Kürtçe bilmektedir.

Kaynak : PHA

Ziya Polat Helallik istedi Ziya Polat Helallik istedi

Şanlıurfa Büyükşehri kazanan Kasım Gülpınar oldu

 Şanlıurfa'da 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde, son gelen sonuçlarına göre Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kasım Gülpınar ipi göğüslerken, AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül, rakibi Kasım Gülpınar'a mağlup oldu.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde sandıklarda oy sayım işlemleri tamamladı.
Son verilere göre AK Parti'nin kalesi Şanlıurfa düştü.
20 yıldır AK Partinin kazandığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni Yeniden Refah Partisi adayı Kasım Gülpınar kazandı.
Yeniden Refah Partisi belediye meclis üyelerinde de Ak Partiden fazla kazanması Yeniden Refahı Büyükşehir Belediye meclisinde güçlü kıldı. Topal ördek konumuna düşmedi. 
Adeta bir demokrasi şöleni havasında geçen Şanlıurfa'daki  seçimlerde Kasım Gülpınar, rakibi Zeynel Abidin Beyazgül'e 30-40 bin oy fark attı.
Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Kasım Gülpınar  X (Twitter) hesabındaki biosunu da Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak güncelledi.
Kaynak : PHA