Kilis halkı ve bürokrasisinin yoğun ilgi gösterdiği konferans öncesi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye başkanı M.Abdi Bulut ve Kilis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan KARACOŞKUN makamlarında ziyaret ederek görüş alış verişinde bulundu.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Topçu, 1960, 1971, 1980, 15 Temmuz darbesinin hedefinin Türk siyaseti ile vatandaş olduğunu ifade ederek başladığı konfreansta Topçu darbelerin hedefinin Türkiye’yi içe döndürmek için yapıldığına dikkat çekti  Topçu "Türkiye'nin tam bağımsızlık için hedefine doğrulduğu zaman içeriden ve dışarıdan bir takım çevreler, hemen harekete geçiyor. Türkiye ne zaman uçağının başını kaldırıyor, bakıyorsunuz ya darbe, ya sağ sol meselesi, ya Alevi-Kürt meselesi, ya Kürt - Türkmen meselesi ile bizi içimize kapatmaya çalışıyorlar" dedi.

ATATÜRK KİLİSLİLERE HAYRAN KALIYOR

TOPÇU konuşmasında şunları söyledi ‘…

Sizleri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum.

Konuşmama, Büyük Atatürk’ün; “İlk ayak bastığım Türk şehrindeki bu uyanıklığa cidden hayran kaldım ve bir daha iman ettim ki, bu millet asla ölmeyecektir. Var olun Aziz Kilisliler.” sözlerini hatırlatarak başlıyor onun şahsında bütün şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

Kilis halkının yediden yetmişe, işgal kuvvetlerine karşı 20 ay boyunca gösterdiği destansı direnişle kazandığı şanlı zaferin tarihinden ismini alan Kilis 7 Aralık Üniversite’mizde bulunmaktan onur duyduğumu bu vesile ifade etmek isterim.

 DARBELER HER AÇIDAN TÜRKİYE’YE AĞIR ZARARLAR VERDİ

Değerli Hazirun,

Ülkemizin her alanda tam bağımsız güçlü Türkiye olma hedefinin önünde en büyük engel olan darbeler, muhtıralar ve onların hormonlu ürünü olan vesayet sistemleri; can ve mal kaybımızın yanında, demokrasi kalitemize ve uluslararası itibarımıza gölge düşürmüş, idealist insan envanterimize, demokrasimize, üniversitelerimize, siyaset kurumlarımıza ve milletimizin Peygamber ocağı olarak gördüğü TSK’mize büyük zararlar vermiştir.

Kanlı darbelerin ilki; 27 Mayıs 1960 Darbesi olup, bir başbakan ve iki bakan idam edilmiş, işkence ile öldürülenler içinde “intihar ettiği” söylenmiştir.

 12 EYLÜL İNSANLARIMIZI VE KURUMLARIMIZI ADETA BİÇMİŞTİR

İkincisi; 12 Eylül 1980 darbesidir. Maddi manevi zararları yanında yüzbinlerce insan fişlenmiş, kaliteli idealist insan envanteri adeta yok edilmiştir. Daha vahimi Yunanistan’ın NATO üyesi olmasına, onların “Bizim Çocuklar” dediği 12 Eylül Cuntası evet demiştir. Bu cunta; “asmayıp ta besleyelim mi?” diyerek bir sağdan bir soldan onlarca genci idam edip, binlerce insanın da istikbalini ve memuriyet hakkını elinden almıştır.

Üçüncüsü ve en kanlı olanı ise direk halka yapılan, fakat halktan darbe yiyen 15 Temmuz ihanetidir ki, 251 insanımızın şehadetine,

158 milyar dolar doğrudan,350 milyar dolar da dolaylı mali kayba neden olmuştur.

Bir de muhtıralar ve ihanetler var, onları da kısaca hatırlatıp 15 Temmuz’a geleceğim.

Evet, muhtıralar; 12 Mart 1971 Muhtırası, 28 Şubat 1997 Post Modern Darbesi ve 27 Nisan 2007’de Ak Parti iktidarına verilen E-muhtırasıdır.

 GEZİ KALKIŞMASININ ÜLKEYE MALİYETİ AĞIR OLMUŞTUR

Diğer iki ihanet daha var ki bunlardan ilki seçilmiş iktidara karşı 28 Mayıs 2013'te ağaç bahanesiyle başlayan ve 13 Haziran’da biten dış destekli bilumum terör örgütlerinin baş rolde olduğu Gezi Kalkışmasıdır. Bu ihanetin, Türkiye'ye doğrudan maliyeti 1.4 milyar dolar, dolaylı maliyeti ise 100'lerce milyar doları bulmuş ve bunun yanında sekiz sivil ölmüş, iki polis şehid olmuştur.

 17-25 ARALIK FETÖ OPERASYONUDUR

İkincisi de FETÖ’nün direk hedef yaptığı, o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine karşı kasa ve kutularla süslenen kumpasın, yargı eliyle uygulandığı “17-25 Aralık 2013 Yargısal Darbe Teşebbüsü'' dür. Bu darbe teşebbüsü de adalet sistemimize, emniyetimize ve yargımıza çok ciddi zararlar vermiştir.

Bu gün burada, şahadetleri ile o kara geceyi ve geleceğimizi aydınlatan şehid ve gazilerimizi unutmayıp unutturmamak için 15 Temmuz’da istiklal ve istikbalimize yapılan darbe girişiminin 6.yıl dönümü vesilesiyle bir aradayız.

15 Temmuz dış destekli ihanet, akşam savaş uçaklarının başkent üzerinde alçak uçuşu ile başladı.

 15 TEMMUZDA HALKA TANKLARLA, HELIKOPTERLE VE UÇAKLA ATEŞ AÇILMIŞTIR

Bu ihanetin failleri, hava ve kara silahlarının tamamını kamuya ve halka karşı kullandı.

16 Temmuz 2016 sabah saatlerine kadar devam eden bu alçak darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Türkiye; Cumhurbaşkanının yanında omuz omuza verdiği mücadeleyle tüm dünyaya örnek teşkil ederek şanlı tarihine bir destan daha ekledi.’

İstiklal ve istikbalimizi hedef alan, kumandası dışardan olan bu hain kalkışma, Büyük Türk Milletini o gece yeniden Kuvayı milliye Ruhu ile buluşturmuş, demokrasiyi ve seçilmiş iradeyi korumak için destansı bir direnişle bu ihanetin arkasında ve önündeki bütün unsurları yerle bir etmiştir .

Büyük Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” dediği İstiklal harbimizde, yediden yetmişe onun yanında saf tutanların torunları olanlar, bu gecede de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, bir telefon ekranından “Ölümüne ölümüne” çağrısıyla ihanet şebekesine karşı saf tutarak istiklal ve istikbali için göğsünü siper etti.

Türk milleti, gösterdiği cesaret ve kararlılıkla şehitler ve gaziler vererek 15 Temmuz’da elde ettiği bu zaferle, dünyada örneği olmayan bir ruh halini ortaya koymuş, düşmana ve onların içimizdeki Közkaman’larına  karşı istiklal ve istikbalini  korumuştur.

Milletimizin zaferi ile sonuçlanan bu yerli ve milli destansı direnişin ve mücadele ruhunun toplumsal hafızada her daim diri kalması için, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde” devlet, millet, üniversite ve STK’larımızın yaptığı bu etkinliklerin çok önemli olduğunu ifade ediyor ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Değerli Hazirun,

15 Temmuz: Elinde Ay yıldızlı Al bayrak, göğsünde imanla, ölümün üzerine gidip, “Millet Esaslı-Devlet Ebed Müddet” için şehadetle kucaklaşıp nurlanan, kanını vererek gazilikle onurlanan asrımızın Serdengeçti’lerinin tarihe yazdığı şanlı bir destandır.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde en büyük gücümüzün, şanlı tarihimizde olduğu gibi, milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği olduğu hakikatini gurur ile bu vesile hatırlatarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, ve bu toprakları bize ebedi vatan yapan bütün aziz şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmet, minnet, şükran ve saygıyla yad ediyorum.  Makamları ali, mekânları cennet olsun inşallah.

Sözlerime İstiklal Şairimiz Merhum Akif’in dizeleriyle son veriyor sizleri tekrar saygıyla selamlıyorum.

“Tükürün milleti alçakça vuran darbelere!

Tükürün onlara alkış dağıtan kahpelere! ‘ dedi.

Konferansa katılan yüzlerce izleyici konferans sonrası Cumhurbaşkanı başdanışmanı yalçın Topçu ile hatıra resmi çekindiler.

Haber: GAP olay

Editör: TE Bilişim