Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın TOPÇU Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültür değerlerini anlama çalıştayında yaptığı konuşma'da Ankara'nın bir kültür başkenti olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun da katıldığı,T.C İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültür değerlerini anlama çalıştayı” Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi – Sezai Karakoç salonunda yapıldı. 

İstiklal marşı ve şehidlerimize saygı duruşu ile başlayan toplantı Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir’in açılış konuşması ve Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız,Cumhur İttifakı Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki ve ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Arıcan’ın yaptıkları selamlama konuşmaları ile devam eden toplantıda, 
katılımcıları ve basın mensuplarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve şahsı adına selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’da yaptığı konuşmada:

Abdurrahman Tutdere Bayramı kutladı Abdurrahman Tutdere Bayramı kutladı

“Saygıdeğer Hazirun;
Ankara bilinen 2000 yıllık tarihi ile çeşitli medeniyetlere beşiklik ve başkentlik yapmış kadim bir şehirdir.

Tarihi ve taşınmaz kültürel varlıkları açısından oldukça zengin olan Başkentimiz Gordion ve Arslanhane Cami ile UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yerini  almıştır.

Cumhuriyetimizle özdeşleşen ve Anadolu’nun bağrında yer alan Ankara,aynı zamanda bir Kültür Başkenti ve bütün mazlumların sığındığı tabiri caizse günümüzün Medine’si, Hacı Bayram Veli gibi yüce gönüllü,milletimizin istiklali ve istikbalinin de sigortasıdır. 

Sözlerime son verirken Ankara’mızı milli mücadelemizin karargahı ve ülkemizin başkenti yapan Büyük Atatürk’ü,tüm şehidlerimizi ve Gazze’deki soykırım şehidlerini rahmetle anıyor bu önemli paneli tertipleyen dernek başkanımız kardeşim İbrahim Gökdemir ve ekibine, destekleri için Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine ve değerli rektörümüz Prof. Dr. Kazım Arıcan beye,İçişleri Bakanlığımızın Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğüne, 
teşekkürlerimi sunuyor siz kıymetli katılımcıları ve değerli panelistlerimizi saygıyla selamlıyorum.” dedi 

Program;Dr. Emine Sökmen Adalı’nın;Ankara’nın Kültürel Peyzajına bir Bakış, Dr.Gazi Doğan’ın;Türkiye’nin Kalbi Ankara-Sinemada Ankara İzleri,Prof. Dr. Atik Aydın’ın;Bir mekân iki değer-Hacı Bayram Veli ve İmruu'l-Kays konularında yaptıkları  konuşmalar ile sona erdi.