Yalçın TOPÇU “Amacımız Tam Bağımsız Türkiye”

Etimesgut Belediyesi ve Balkan Göçmenleri Derneği tarafından hafta sonu organize edilen BALKANLARDAN KIRIMA gecesinde konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “ Amacımız tam bağımsız ve güçlü Türkiye meydana getirmek” dedi.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Etimesgut Kırım Türkleri Derneği Başkanı İbrahim Keskin ve Balkan Göçmenleri Vakfı başkanı Yüksek Özkale’nin de katıldığı gece Fatih Kültür Sanat Merkezinde düzenlendi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Programın açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Değerli protokol, Hanımefendiler, beyefendiler, geleceğimizin teminatı sevgili gençler, kıymetli basın mensupları sizleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve şahsım adına saygıyla selamlıyor hayırlı akşamlar diliyorum.

Değerli katılımcılar, Evladı Fatihan’ın ve hepimize ‘dilde fikirde işte’ bir olun diyen İsmail Bey Gaspıralı Atamızın evlatlarının, Sincan Belediyemizin değerli katkılarıyla düzenledikleri birlik dirlik ve kardeşliğin ifadesi olan bu kıymetli organizasyonda emeği geçen herkesi candan kutluyorum.

Sözlerimin başında ifade etmek isterim ki, Türkiye, Kırım’ın ilhakını tanımıyor gayrimeşru ve hukuk dışı olduğunu savunuyor, bölgemize ve dünyaya büyük zarar veren hukuksuz savaşın bitmesi içinde her platformda samimi çabasını sürdürüyor.

Değerli katılımcılar, Ata topraklarını baskı ve zulümler neticesinde her şeyini geride bırakarak terk etmek zorunda kalanların evlatları bugün Anadolu’daki kardeşleri ile birlikte ay yıldızlı al bayrak altında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Vatandaşı ve Türk Milletinin asil birer mensubu olarak yaşamakta Tam Bağımsız Güçlü Türkiye Hedefimize katkı sunmaktadırlar.

Birliğimiz ve Dirliğimiz Daim olsun. Allah vatanımızı milletimizi devletimizi korusun ve yüceltsin inşallah.

Saygılarımla” dedi.

Haber:gapolaygazetesi