Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu ,Tuzla ve Zenica bölgelerinde faaliyet gösteren Türk firmalarından “Uvak doo” tarafından Zenica’daki “Hotel Zenica” ve “Dzananovic Tržni Centar”ın satın alınması münasebetiyle Hotel Zenica’da düzenlenen proğrama katılmak üzere Bosna Hersek’te.

Milletvekili Alkayış:” Adıyaman adeta açık hava müzesidir” Milletvekili Alkayış:” Adıyaman adeta açık hava müzesidir”

Proğrama  Zenica Kantonu Başbakanı ,ilgili bakanlar ile Türkiye’den ve Bosna Hersek’ten çok sayıda iş adamı iştirak edecek. Saat 17:00’de “Turski Parki Zenica”da gerçekleşecek mehter konserinin ardından Prf.Dr.Lokman Turan’ın kaleme aldığı Uvakoğlu Atsız Bey adlı kitabında tanıtılacağı toplantıda bir konuşma yapacak.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu  programına Uvak doo gurubu sahibi Bosna -Hersek iş insanları derneği başkanı Sultan Alparslan’ın önemli komutanlarından Uvakoğlu Atsız beyin torunu Abdurrahman Uvak beyin daveti üzerine geldiği Bosna’da ki programına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Uluslarası Aliya Düşünce Derneği Onursal Başkanı olarak katıldı.

Topçu İnsanlığın İzzeti Bilge Lider Aliya’nın manevi huzurlarına çıkarak çok sevdiği Türk milletinin selamlarını ileterek Bosna proğramına başladığına dikkat çekerek "Burada bulunmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederken, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve  Necip Türk Milleti’nin sizlere selamını getirdim " dedi.

Ovak doo firma sahibinin Selçuklu hükümdarı Alpaslan’ın önemli kumandanı ATSIZ’ın torunu olması nedeniyle bölgede büyük saygı görüyor.

(Uvakoğlu Atsız, Alparslan’ın ve aynı zamanda Melikşah’ın dirayetli komutanlarındandır, Suriye ve Filistin Selçuklu Devleti’ni kuran Atsız’ın büyük bir komutan ve devlet adamı olduğu hususunda ittifak hâlindedir. Selçuklu hanedanını çıkaran “Kınık” boyundan olan Atsız’ın talihsiz ve hazin bir sonu olduğu tarihî kaynaklarda belirtilmiştir)