Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın TOPÇU Cumhurbaşkanlığı külliyesinde görme engelli STK temsilcilerini kabulde yaptığı konuşma da engelleri hep beraber ortadan kaldıracağız dedi.

STK temsilcilerinin gününü kutlayan ve sorunlarını dinleyen TOPÇU yaptığı konuşma da şunları söyledi;

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasının, öncelikle engellilerimizin önündeki bütün engellerin kalkmasına vesile olmasını diliyorum. Engelli olan birçok vatandaşımız engelleri nedeniyle kamuda ve hayatın çeşitli alanlarında geçmişte bulamadıkları imkânlardan, günümüzde hamdolsun azami olarak istifade etmektedirler.

CUMHURBAŞKANIMIZ SONSUZ DESTEK VERİYOR

Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın sonsuz desteği devletimizin pozitif ayrımcılığı, aynı zamanda STK’larımız ve vatandaşlarımızın duyarlılığı da engellilerimizin meseleleri ile alakalı memnuniyet vericidir. Dünya standartlarına baktığımız zaman bu engelli vatandaşlarımız için yeterli midir Türkiye her şey de olduğu gibi burada da birinci olmalıdır.

BİR ÇOK PROPLEM HALLEDİLMİŞTİR

Evet çok merhaleler aşılmıştır. Birçok problem halledilmiştir ama engellilerin haklarının korunması ve pozitif ayrımcılık bakımından en zirve noktada olunmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu hususta ki duyarlılığının her geçen süre zarfında içerisinde engellerin tamamen ortadan kalkmasına yansıyacağı kanaatini taşıyorum.

Engelleri toplumun bütün katmanları olarak dayanışma içerisinde hep beraber engelleri ortadan kaldıracağız.

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası vesilesiyle engelli yurttaşlarımıza ve değerli ailelerine sağlık ve mutluluk dolu engelsiz bir yaşam diliyor kendilerine ve ailelerine sevgi ve saygılarımızı arz ediyoruz ‘ dedi.

Kaynak : gapolay gazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz