Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle GAP olay gazetesine  yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Siyonist Netanyahu ve yandaşlarının 7 Ekim 2023 den bu yana Gazze’de bilinçli olarak bebekler, çocuklar ve basın mensupları üzerinden uyguladıkları “JENOSİT” şüphesiz milletimiz ve “ben insanım” diyen herkes için unutulamayacak vahşettir.

Bu gün Gazze’de ve onlarca yıldır daha çok müslümanlara karşı yapılan insanlık,çevre ve savaş suçları,BM ve BMGK tarafından sadece seyredilmiş  ve şimdi de seyredilmektedir.

Türkiye devleti ve milletiyle Sayın Cumhurbaşkanının bizzat takiplerinde Gazze soykırımının faillerinin yargılanmasını sağlamak için uluslarası platformlarda mücadelesini sürdürmektedir.

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”kutlu olsun demenin bile içimize sinmediği bu özel günün, basın özgürlüğünü açıkça çiğneyen ve ikiyüzü aşkın basın çalışanını ve gazeteciyi  kasıtlı olarak katleden ve yaralayan İsrail hükümetinin  yargılanmasına vesile olması dileğiyle,görevi başında öldürülen gazetecileri saygıyla anıyor,yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

SANKO: Bayramınız Kutlu Olsun SANKO: Bayramınız Kutlu Olsun

Yarin gece idrak edeceğimiz Leyle-i Regaib’i,ertesi gün buluşacağımız Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi mübarek üç aylarımızı kutluyor,milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

Biliyor ve inanıyoruz ki!..
Zulüm payidar olmaz.
Zalimler cezasız kalmaz.
Çünkü;Allah var!..Türkiye var!..”