Kırk Kırgız Boyununbaşkanı Amanbay Toktoroviç Omurzakov ve Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zakir Azizov’u Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki makamında kabul etti.

Kabülde Topçu Kırgızların tarihte önemli medeniyetlerin kuruluşlarına imza attıklarının altını çizerek şunları söyledi.

Kırgız kardeşlerimiz Türk soylu ailenin en kadim boylarından biri olup, Hunlar‘la birlikte hemen bütün Türk Soylu Devletlerin kuruluşları ve yükselişlerinde yer almışlardır.

Türk Dünyasının mensubu her bir ferdin sinesinde derin ve kapanmaz bir yara olan 1916 “Ürkün Katliamı” ile şehid edilen 100 binden fazla Kırgız atalarımızı bu vesile rahmetle anıyorum.

Şimdi hamd olsun kıyamete kadar hür ve müstakil olarak var olacak Altı devlet bir milletiz.

Bu altı devlet bir millet, ekonomik sosyal kültürel ve stratejik ilişkilerini, dilde, işte, fikirde de bir olup daha da güçlendirirse, hem bölgenin, hem bütün dünyanın barışına ve refahına geçmişte olduğu gibi büyük katkısı olacaktır.

Yıllar önce Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın, “Biliniz ki Kırgızistan ne kadar mutlu, ne kadar müreffeh, ne kadar huzurlu olursa, biz Türkiye'deki kardeşleriniz de o kadar mutlu kadar huzurlu oluruz.” sözleriyle kardeş Kırgız halkına ve devletine esenlikler diliyorum.

Amanbay Toktoroviç Omurzakov: İşbirliğiyle Hem iki ülke, hemde dünya kazanacaktır

Kırk Kırgız Boyunun Başkanı Amanbay Toktoroviç Omurzakov’ da yaptığı konuşmada;

“Samimi ve nazik kabulünüz için teşekkür ederim.

Şahsınızda Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a ve Türk kardeşlerimize Kırgızistan’dan ve Kırgız kardeşlerinizden selam ve dua getirdim.

Kırgız ve Türk halklarının arasındaki kardeşliğe dayalı ilişkiler güçlenerek devam edecek bu işbirliğinden hem bölgemiz hem de dünya kazanacak.”

Görüşme,sayın Omarzakov’un Kırgızistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Bekboosun Börübaşov’un mektubunu ve hediyelerini takdimi ve fotoğraf çekimiyle son erdi.

Kaynak: GAP olay gazetesi