Yalçın TOPÇU ‘Kırım İlhakını Tanımıyoruz’

Ukrayna Cumhurbaşkanını Zelensky’nin Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Tasheva ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki makamında kabul eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ‘Kırım’ın işgal ve ilhakını tanımıyoruz ’dedi.

Topçu kabulde şunları söyledi

“Dünya biliyor ki; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettikleri gibi, Kırım’ın kadim halkı, Tatar soydaşlarımızın güvenliği ve esenliği, Türkiye devletinin ve milletinin öncelikleri arasındadır. Türkiye; Kırım dâhil, Ukrayna topraklarının yasa dışı ilhakını, işgalini ve yapılan referandumları asla kabul etmedi ve etmiyor, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü her daim savundu ve savunmaya da devam ediyor.

TÜRKİYE BARIŞ İÇİN ÇABA GÖSTERİYOR

Türkiye; komşu olduğu iki ülke arasında devam eden, başta kendilerine, bölgeye ve dünyaya da zarar veren, sivil kayıplara, ekolojik faciaya neden olan bu savaşın barışla neticelenmesi için gayret ve çabalarını sürdürmeye devam ediyor.

Nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyor, şahsınızda bütün Ukrayna halkının yeni yılını kutluyor,2023 yılının onlar için barışın, refahın ve esenliğin hâkim olacağı bir yıl olmasını diliyorum.”

RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva Topçu’ya kabulü için teşekkürlerini ileterek,  Rus esaretindeki Kırım Tatar siyasi tutsakların listesini verdi. İkinci Kırım Platformu Zirvesi'ne katılımından, Ukrayna ve Kırıma olan desteğinden dolayı özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ifade etti.

Topçu’nun heyete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adına taktim ettiği hediyelerle görüşme tamamlandı.

Haber: GAP olay gazetesi