Ziya Polat Helallik istedi Ziya Polat Helallik istedi

Özbekistan Cumhuriyetinin bağımsızlığının 32.yıl dönümü kutlama programında konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Özbekistan kıyamete kadar bağımsız kalsın temennisinde bulundu.

Özbekistan Cumhuriyetinin Ankara büyükelçiliğinde düzenlenen ‘UYGARLIKLAR KAVŞAĞI YENİ ÖZBEKİSTAN ‘ konulu turizm tanıtma programına Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye-Özbekistan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Osman Mesten, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar,Ankara Vali Yrd.Abdullah Dölek milletvekilleri, yabancı misyon temsilcileri ve birçok davetli katıldı.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Saidov, Türkiye-Özbekistan arasındaki turizm alanındaki işbirliklerinin yeni bir aşamaya geçtiğini ve bu işbirliklerini tüm alanlarda artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Çam da,ikili ilişkilerin geliştirilmesine, kalkınma çalışmalarına ve turizm faaliyetlerine Türkiye'nin bir ferdi olarak her zaman katkı vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu: ÖZBEKİSTAN KIYAMATE KADAR BAĞIMSIZ KALSIN

Mevlit kandilini kutlayarak başladığı konuşmasında iki kardeş ülkenin Cumhurbaşkanları kardeşlik ilişkileri temelinde her alandaki ilişkilerimizde çok önemli ilerlemeler kaydetmektedir. Bu gün Kardeş Özbekistan Cumhuriyetinin 32. Bağımsızlık günü temennim kıyamete kadar bağımsız kalmasıdır. Türkiye-Özbekistan arasındaki karşılıklı ticaret ve turizm faaliyetlerini artırarak karşılıklı ticaret hacmini iki kardeş ülke olarak büyütmek zorundayız.

Osman Mestan:

İki ülke arasındaki ilişkiler en üst düzeyde artarak devam etmektedir dedi ve konuşmasını Özbek Türkçesi ile okuduğu kendi şiiri ile bitirdi.

Necdet Ünüvar: iki kardeş ülke arasında var olan ilişkilerde eğitimle ilgili Ankara üniversitesi olarak üzerimize düşen her göreve hazırız dedi.

Düzenlenen resepsiyonda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu en çok ilgiyi görenler arasındaydı.

Türk dünyasına yönelik hassasiyetinden dolayı bütün Türk Cumhuriyetlerinden gelen yabancı misyon şefleri Topçu’yla resepsiyonda değerlendirmelerde bulundular. İç ve dış gelişmelere ilişkin fikir teatisinde bulunuldu.

Haber:GAP olay