Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Berat Gecesi ve Ömer Seyfettin ile Mehmet Emin Resulzade’nin vefat yıldönümleri nedeniyle yayınladığı mesajda;

“Öncelikle, Kur’an-ı Kerimin Levh-il-mahfuza indirildiği bu mübarek gecenin, ülkemiz ve milletimiz üzerinden her türlü musibetin kalkmasına, tüm insanlığın esenliğine ve hidayetine, müminlerin tövbe ve dualarının kabulüne vesile olmasını diliyor, dualarda olmak dileğiyle aziz milletimizin Berat gecesini kutluyorum.

Gecesini Berat Kandili olarak idrak edeceğimiz 6 Mart tarihi aynı zamanda milletimizin iki büyük değerli evladının ahirete irtihallerinin yıl dönümüdür.

Bu büyük değerlerimizden biri, milli bilincimizin büyük mimarlarından merhum Ömer Seyfettin, 6 Mart 1920 de İstanbul da henüz 36 yaşında iken vefat etmiştir.

Milletimizle ilgili söyledikleri;

“Bu millet alim değildir ama ariftir. Bu irfanı sayesinde pek çok şeyi okumuşlardan daha iyi sezer, fark eder ve bilir.” ve “Milletini seven dinini de sever. Dinini seven milletini de sevmelidir. Çünkü din ruh ise milliyet vücuttur. Vücut sağlam olursa ruh rahat eder.” sözlerinin her devir içinde ne kadar anlamlı ve geçerli olduğunu hatırlatarak onu saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Diğer büyük değerimiz;

“Bir Kere Yükselen Bayrak Bir Daha İnmez.” diyerek hürriyetin vazgeçilmez olduğunu en veciz şekilde ifade eden Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade 6 Mart 1955 de vefat etmiş olup, Ankara-Cebeci Asri Mezarlığında meftundur.

Onun; “Sağlam, metin ve uyanık mefkûreli bir milliyet getirmek istiyorsak şayet mutlaka üç esasa sarılmalıyız: Türkleşmek, İslamlaşmak, Muasırlaşmak.” sözlerini milli vasiyet olarak kabul etmemizin ne denli gerek şart olduğunun altını çizerek merhum atamızı saygı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Rabbimiz, asrın depreminde yaralanan kardeşlerimize acil şifalar, yakınlarını yitirenlere sabırlar versin, şehid olan canlarımızı cenneti ve cemaliyle müşerref kılsın.

Cenab-ı Hak vefatlarının seneyi devriyesinde saygı, rahmet ve minnetle yad ettiğimiz milletimizin iki büyük evladı Ömer Seyfettin ve Mehmet Emin Resulzade’nin de makamlarını âli, mekanlarını cennet eylesin. El -Fatiha” ifadelerine yer verdi

Haber: GAP Olay