TOPÇU ‘Terör örgütlerinin Kökü Kazınacaktır’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın TOPÇU Suriye Türkmen Meclisi 6.olağan genel kuruluna gönderdiği mesajda ‘terör örgütlerinin kökü kazınacaktır’ dedi.

Suriye Türkmen Meclisi 6'ncı Olağan Genel Kurulu toplantısı Çobanbey'de yapıldı. Yeni Türkmen Meclisi Başkanı olarak Mehmet Türkhan seçildi.

Toplantıya, Türkiye’den Dışişleri Bakanlığı Suriye Genel Müdürü Selçuk Ünal, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Vali Yardımcısı Sertaç Kırçuval, Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alka iştirak etti.

Suriye Türkmen Meclisi 6'ncı Olağan Genel Kurulu toplantısına davet edilen fakat daha önce belirlenmiş programları ve özel mazeretleri nedeniyle katılamayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu kongre divan başkanlığına gönderdiği mesajı 6.olagan genel kurul açısında okundu ve salonda büyük alkış aldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski Kültür bakanı Yalçın Topçu mesajında şunları söyledi

“Suriye Türkmen Meclisi 6.Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığına

Sayın Başkanım.

Değerli davetinizi aldım. Daha öncesinden belirlenen programım nedeniyle aranızda olamadığım için üzgünüm.

Türkiye, devlet millet el ele, kardeş olduğu Suriye halkının çektiği acıları maddi ve manevi olarak “Türk Samimiyeti” ile paylaşmaktadır.

Türkiye; Arap, Kürt, Türkmen, Çerkez, Ezidi ve Keldanilerin yaşadığı bu komşu ve kardeş ülkede, hemen barışın ve esenliğin hakim olması, toprak bütünlüğü korunarak adil bir siyasi çözümün gerçekleşmesi için çabalarını sürdürmeye devam etmektedir.

, Suriye topraklarında Türkiye ve sınırlarımızın dibinde on binlerce kilometre ötelerden gelenlerin beslediği, hem Suriye halkının hem de Türk halkının canına malına ve kutsallarına saldıran terör örgütlerine, uluslararası hukukun meşruiyeti dâhilinde asla müsamaha göstermeyecek, köklerini kazıyacaktır.

Suriye Türkmen Meclisi 6.Olağan Genel Kurulunun, Suriye’nin asli unsuru ve kadim halkı Türkmen kardeşlerimizin haklı davalarını daha da güçlendireceğine olan inancımla, Suriye’nin ve Türkmen halkının birliğine ve dirliğine vesile olmasını diliyorum.

Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyor, değerli heyetinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Kaynak: GAP olay gazetesi