Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın TOPÇU Nogay Türkleri dernek yöneticilerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabül etti.

Nogay Türkleri Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Aktürk, Nogay Türkleri Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Engin Demirok ve Rusya-Terekli Mektep Nogay Bölgesinden Gelen Dağıstan Nogay Derneği Başkanı Shamil ADZHIGAITAROV’u kabul eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi;

“Milletimizin Gazi Evine hoş geldiniz, Komşumuz Rusya Federasyonu vatandaşı bütün soydaşlarımıza Türkiye’den selam olsun.

Türkiye; devleti ve milleti ile dünyadaki etkinliği ve sorumlulukları açısından Türkiye’den çok daha büyük bir ülke ve millettir.

Milletimiz her seçimde “siyasi istikrarımızı” koruduğu için ülkemiz, bölgesinde ve dünya da barışın, esenliğin güvenilir adresidir.

31 Mart 2024 Pazar günü ülkemizde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri, partilerimizin veya adaylarının ikbali meselesinin çok ötesindedir.

Kapalı kapılar ardında kandilin ışığında demlenenler, önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de tarihi misyonunun bilinciyle ve etrafındaki emperyal projelerin farkında olarak tercihini yapacak olan milletimizden karşılık bulamayacaklardır.

Bu seçimlerde; “Türkiye Yüzyılını” dünya ile buluşturmaya ve bu asrı “Türk Asrı” yapmaya aday siyasi kadroların milletimizden yetki alacakları seçim olacaktır.” dedi.

Dağıstan Nogay Derneği Başkanı Shamil ADZHIGAITAROV’da yaptığı konuşmada; Rusya Federasyonun Dağıstan Nogay Derneği Başkanı olarak bize göstermiş olduğunuz misafirperverlik için çok teşekkür ederim. Bizler Türkiye ve Rusya arasındaki var olan iyi ilişkilere katkıda bulunmak için gayret etmekteyiz.” dedi.

Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Ömer Aktürk yaptığı konuşmada yaklaşan seçimlerle alakalı iyi dilek ve temennilerde bulunarak; “Mensubu olduğum Ak Partiden Konya Büyükşehir İl Meclis Üyesi Adayıyım, seçimlerin Türkiye’miz için hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi

Ziyaret, Dağıstan Nogaylar Dernek Başkanı Samil Adjigaytarov’un Topçu’ya Türkiye’deki Nogaylar’a verdiği destekler için hediye takdimi ve resim çekilmesi ile sona erdi.

Reşit Alkan 'Oylar tarafların huzurunda tek tek sayıldı' Reşit Alkan 'Oylar tarafların huzurunda tek tek sayıldı'

Haber: GAP olay