Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki anma etkinliğine Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzesi Derneği üyeleri ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile sevenleri katıldı, 
Hürkuş için dua edilerek kabrine çiçekler konuldu.

Dernek Başkanı Bahadır Gürer,Yalçın Topçu’ya ilgisi için teşekkür ederek,

“Merhum Vecihi Hürkuş’un havacılık alanında yaptığı her çalışma bugün bize kılavuz olacak.” dedi


Yalçın Topçu’da Vecihi Hurkuş'un kabri başında yaptığı konuşmada dernek başkanını şahsında katılımcılara teşekkür ederek şunları söyledi.

'STK’ larımızın vatan millet devlet için yaptıkları ile tarihimize altın harflerle not düşmüş olan değerlerimizi milletimizin hafızasında  diri tutan çalışmaları için kutluyor saygı şükran ve minnetlerimi arz ediyorum.

Bu gün nefesine kadar devlet,vatan millet için büyük fedakarlıklarla hayatını vakf eden bir Serdengeçti’nin manevi  huzurundayız.

Destansı bir mazisi çok  şerefli hikayesi olan ender bir değerimiz kendisi.

Kafkas Cephesi’nde Rus tayyaresini düşürmüş, başka bir çatışmada isabet alan uçağını yere indirip Rus’un eline geçmesin diye yaktıktan sonra esir düştüğünü tarih kaydetmiş.

Ruslar onu Hazar Denizi’ndeki Nargin Adası’na hapsetmiş.

Fakat o Rus esaretinde tutulduğu Nargin adasından yüzerek kaçmış İran ve Musul üzerinden ülkesine dönmüş İstiklal savaşına katılmış. 

Katıldığı Balkan,I.Dünya ve İstiklal harplerimizde gösterdiği üstün gayret ve kahramanlıklar için bağlanan maaşına bile haciz konulan merhum 
16 Temmuz 1969 yılında Ankara’da Hakka yürümüştür. 

Bütün ömrünü Türk havacılığını ilerletmek ve Türk gençliğine havacılığı sevdirmek için harcamış olan bu efsane kahramanımız kırmızı şeritli İstiklal madalyası sahibi idi.

Küçük yaştan itibaren hayatının her devrinde karşısına çıkan her tür imkansızlığı imkana  çeviren zekaya,azim ve cesarete sahip olan sembol bir şahsiyet olan merhum aynı zamanda milletimizin de milli iftiharı. 

O;hayatı ve mücadelesi ile İstiklal ve istikbalimizin  teminati gençliğimizin için de bihakkın rol model biri.

Makamı ali,mekanı cennet olsun inşallah. El-Fatiha ' dedi.

Haber: GAP olay