Yalçın TopçuYahnici, Kabre sığmayan yiğidimizdi’

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu 27 Aralık Tarihi’nin anlam yüklü bir tarih olduğuna dikkat çekerek, 27 Aralık 1979 yılında Ercüment Yahnici’nin şehit edildiğini ve kabre sığmadığını söyledi.

Aralık ayının bu gününe dikkat çeken bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı başdanışmanı Yalçın Topçu şunları söyledi ‘ 27 Aralık 1919 de Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal ordularımızın başkomutanı, Büyük Atatürk’ün, Türk-İslam Dünyasının ve bütün mağdur ve mazlumların kalesi ve sığınağı olan, İstiklal ve istikbalimizin karargâhı Ankara’mıza geldiği gündür.

KABRE SIĞMAYAN YİĞİT

Aynı zamanda,27 Aralık 1979,Ülkücü Hareketin Başbuğu Alparslan Türkeş’in "Ercüment...  Aslan gibi bir yiğitti. Benim elimde yetişmişti; çok severdim. Pırıl pırıl bir çocuktu. Annesi balkondan Ercüment'i yolcu ederken hainler, anasının gözü önünde şehit ettiler. Mezara indirilirken başındaydım. Mezara bile sığmadı yavrum..."dediği, ağabeyimiz, ülküdaşımız, Ercüment Yahnici’nin şehadetinin yıldönümü ve 27 Aralık 1936 da, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un, yine 27 Aralık 1941 de, ömrünü Türk Dünyasının birliğine, bağımsızlığına adayan Kazak devlet, siyaset ve fikir adamı Mustafa Çokay’ın Hakka vuslatlarının yıldönümleridir.

HER TÜRKÜN İKİNCİ MEMLKETİ ANKARADIR

Başta Büyük Atatürk olmak üzere milli mücadelemizin tüm kahramanlarını, kabre sığmayan ülkücü şehidimiz Ercüment ağabeyi, Türk milletinin istiklal mücadelesinin simgesi ve birliğimizin manifestosu İstiklal Marşı‘mızın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, ”Her Türk’ün iki vatanı vardır: Birincisi kendi doğduğu topraklar, ikincisi Türkiye’dir.” diyen

Türkistan Bağımsızlığının Bayraktarı, Mustafa Çokay’ı saygı rahmet ve şükranla anıyoruz.

Mekânları cennet,

Makamları ali olsun.

El-Fatiha