Kafkas Vakfı başkanı ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’yu ziyaretlerinde Kafkas kartalı Şeyh Şamil’in portresini hediye ettiler.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Kafkas Vakfı Başkanı Ebubekir Kızık ve yönetimini külliyedeki makamında kabul etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Topçu şunları söyledi:

“159.Yılına girdiğimiz adı sürgün fakat neticesi tarihimizin en büyük soykırımından biri olan 1864 sürgününde şehit olan Abhaz- Çerkes bütün Kafkasya kökenli atalarımızı ve milli mücadele şehitlerimizi bu ziyaretiniz vesileyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz, Milletimizin evine hoş geldiniz.

BU AZİZ VATANDA KIYAMETE KADAR BERABERİZ

Bu gün bizler, dün atalarımızın kurtuluş savaşında yedi düvele karşı omuz omuza mücadele ederek kanlarıyla kurtardıkları bu aziz vatanda, bu büyük devlette, aynı bayrak altında, dayı, emmi, hala, teyze, kuzen, alnı açık, başı dik eşit ve hür vatandaş olarak var olan ve kıyamete kadar da var olacak bir milletiz.

Her bir kimlik, bu devletin birinci sınıf vatandaşı ve büyük Türk milletinin asil birer mensubudur.

Türkiye bu günde olduğu gibi, tarihin her devrinde, devleti ve milletiyle, zulme, gadre,

Sürgüne ve soykırıma tabi tutulan bütün mağdur ve mazlumlar için, Ana Vatan, Baba Devlet, Kardaş Millet Olmuştur !.

Verdiğiniz raporu ilgililere ileteceğim. Allah bölgemize ve dünyamıza barış ve esenlik versin, birlik ve dirliğimizi, vatanımızı, milletimizi, devletimizi, daim ve kaim eylesin.”

Kızıklı: Yalçın Topçu Türk dünyasına duyarlı

Topçu’ya ilgisi ve kabulü için vakıf yönetimi adına teşekkürlerini ileten Kafkas Vakfı Başkanı Ebubekir Kızık’lı Başdanışman Topçu’ya Türk dünyasına ilgisinin altını çizerek, savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınmak isteyen Kafkasya kökenlilerin sorunları ile ilgili bir rapor ve Kafkas Kartalı" olarak bilinen Şeyh Şamil’in portresini hediye etti.

Kaynak: GAP olay gazetesi