Seçim bölgesi Şanlıurfa'da gezi ve temaslarını sürdüren Cevahir Asuman Yazmacı'nın bir durağıda Mevlana Cami ve külliyesi oldu.

Ziyarette Külliyenin dernek başkanı Hafız Kasım sezer'den bilgiler alan Yazmacaı Mevlana Caminin ayrı bir manevi havası olduğuna vurgu yaparak ziyaretle ilgili şunları söyledi 'Mevleviliğin tarihi izlerini barındıran Şanlıurfa’nın manevi ruhunu yansıtan Mevlana Cami ve Külliyesi’ni ziyaret ettik. Tarihi 1700’lü yıllara uzanan Mevlevihanesiyle Şanlıurfa Mevlevilikte güçlü köklere sahip.

Mehmet Doğan Vatandaşların Bayramını kutladı Mehmet Doğan Vatandaşların Bayramını kutladı

Şanlıurfa turizminde sıra geceleri dışında tasavvuf gecelerinin de yapılabileceğini gösteren, peyzaj ödüllü Külliyeyi gezerken Şanlıurfa Mevlevihanesini Yaşatma ve Kültür Derneği’nin manevi mimarı, muhabbet ehli Hafız Kasım Sezer bizlere eşlik etti' dedi.

20 dönümlük alan üzerine inşa edilen, 3 bin metrekare açık ve 2 bin metrekare kapalı alanı olmak üzere 5 bin metrekare kullanım alanına sahip olan cami, Şanlıurfa’nın dört minareli ilk ve tek camisi olma özelliğini taşıyor. Külliyede Mevlevi dergahı, Hafızlık Mektebi, Medrese, Kur’an kursu ve kapalı otopark bölümleri de yer alıyor.

Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Haber: GAP olay