Kemal ALBAYRAK

Tüm Makaleleri

Kemal ALBAYRAK

Yazar

Saltanatı imtiyazlılar, tasarrufu güçsüzler Yaşar

Güvenli toplum, otoritenin, yönetimin, gücün, adaletsizliğin sahiplerinden, korunduğu müddetçe, güvenli olur. Bu da hukuk düzeni ve adaletle sağlanır.

SİZ KİMSİNİZ,NEYİ ÇÖZDÜNÜZ SİYASETNİZLE?

İstanbul’da yeniden yapılanma kılıfı ile, 15 lise öğrencilerine yapılan operasyonları, bilgileri, ilgililerden öğreniyoruz

DÜN OLMADAN, BUGÜN OLUR MU?

Mehmet Akif Koç”un “NIETZSCHE AĞLADIĞINDA” kitabı, üzerine yazdığı yazı, çok ilgimi çekti. . Hayatımın, başlangıcını yaşıyorum sanki.

DEĞİŞİMİN FAYDASI VE ZARARI, ZAMANLA OLUR MU?

Platon aristokrattı, imtiyazlarını da, hak edilmiş bir hak' olarak savundu. Ezilenlerin hallerini anlamayı da, felsefeye, hem de sınıfına, ihanet saydı.

EDEP, AYDINLIKTA MI, KARANLIKTA MI DEĞERLİ?

öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki, gördüğünü ve yapılanları bildikleri halde, edepsizliği öyle savunuyor ki, statüleri, türleri bile, bunu etkilemiyor.

SÜRGÜNDE YAŞAMAK NİÇİN?

Yurt dışında bayram namazı için, ABD’ de bir eyalette,  Pakistan camisindeydik. Sevinçli anları görsek te, ıstıraplı görüntülere, üzüntülere şahit olduk.

BAYRAM IZDIRAP OLUR MU?

Ramazan Bayramını, bu millete zehir eden iktidar, adaletsiz ve keyfi uygulamaları ile, saltanatı kendilerine, sefaleti başkalarına uygun gördü.

İYİ PARTİ NEREYE GİDİYOR?

yolsuzlukla, adaletsizlikle, ezilenlere sahip çıkmakla, haksızlığa uğramışlara el uzatmakla, dik durmakla, ahlaklı olmakla yeni bir yol alınabilir.

SONUÇ NEYİ GETİRECEK?

Seçimlerle ilgili çok çeşitli değerlendirmeler var, elbette olacaktır. Bu değerlendirmeler, kopyalamaktan ziyade, değişimi, dönüşümü ve yenileşmeyi getirir mi?

SEÇİMDEN GEÇİME

Oyumuzu kullanırken gördüklerime bakarak araştırarak, soyguncuya, kirlilere, hırsızlara karşı, dürüst ve ahlaklıları, yasalara uyanları düşünerek, tercih ettik.

Popup Beyaz.Net