Kongreye Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Türkiye Biyofizik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cemil Sert, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut Üniversite akademik ve idari çalışanları ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kongrenin açılışı yapıldı ve konuşmayı Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut yaptı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, "Canlı varlıkların ve tabi ki insan vücudu, tek bir disiplinin içinden çıkamayacağı kadar karmaşıktır. Bu nedenle birden fazla disiplinin bir araya gelerek sorunlara çözüm aramaları gerekmektedir. Bu disiplinlerden biri olan Biyofizik, disiplinler arası çalışılan bir bilim dalı ve canlı ile fizik arasındaki bir köprüdür. 19. yy’da Newton’un fiziğin ilkelerinin biyolojik sistemlere uygulamasıyla başlayan Biyofizik bilimi, 21. yy’da hızla gelişmeye devam etmektedir. Bu bağlamda Biyofizik, canlı organizmalar ile ilgili problemleri fizik kavramları ile formüle ederek, fizik yasaları ile çözmeye çalışan önemli bir bilim dalıdır. O kadar önemlidir ki, ülkemizde tıp fakülteleri açılırken olması gereken 19 bilim dalından biridir. Bizler de bu bağlamda 4. Uluslararası 33. Ulusal Türk Biyofizik Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan kıvanç duymaktayız. Kongremizin huzurun başkenti olarak tescillenen ilimiz Adıyaman’a bilimsel ve sosyokültürel anlamda önemli katkılar sağlayacağına inancımız tamdır. Ben bu duygu ev düşüncelerle konuşmamı tamamlarken, kongre düzenlenmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen başta İlimiz Valisi Sayın Mahmut Çuhadar ve Belediye Başkanı Sayın Süleyman Kılınç olmak üzere ilçe belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımıza Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum." Şeklinde açıklama yaptı.

Vali Çuhadar: "Avrupa’da tıp henüz emeklemeye başlamışken, bizler Edirne’de 2. Beyazıt Külliyesi’ni kurmuşuz. Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde mu'teber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihânda bir nefes sihhat gibi” sözünü düstur olarak alıp mental hastalıkların da tedavisini o dönem yapmaya başladık. Ne mutlu ki ülkemizde tıp alanında da çok güzel gelişmeler yaşıyor. Yapılan yatırımlar, insan sağlığına ve tıbba verdiğimiz değeri gözler önüne seriyor. Bugün burada bu güzel etkinliğin yapılmasına öncülük eden başta Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bilim alanındaki çalışmaların devamını diliyorum." diye konuştu.

Başkan Kılınç: “Bu etkinliğe ev sahipliği yapmak gurur verici.” Dedi.

Belediye Başkanı Süleyman Kılınç Adıyaman Üniversitesinin 4. Uluslararası 33. Ulusal Biyofizik Kongresi’ne ev sahipliği yapmasından ötürü gurur duyduklarını belirtti.