Cumhur ittifakının 2024 yerel seçimleri için en önemli hedefi Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerini  kazanmak.

2019 seçimlerinde az bir oyla kaybedilen sonra tekrarlanan İstanbul’da,  AK parti tekrar kazanmak için MHP ile Cumhur ittifakı araştırmalarına devam ediyor.

Cumhur ittifakı Ankara seçimlerini kazanmak için Ankara seçmeninin üzerinde hemfikir olacağı adaylar için anketler ve araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Ankara’da Keçiören belediye başkanı Turgut Altınok, Etimesgut Belediye başkanı Enver Demirel, Mamak belediye başkanı Murat Köse, AK parti Ankara İl başkanı Hakan Han Özcan’ın yanı sıra kulislere düşen son bilgilere göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ismi de gündemde.

Merkez sağ seçmenin ve milliyetçi camianın sıcak baktığı isim Yalçın Topçu milliyetçi tabanı birleştirecek isim olarak öne çıkıyor.

MHP, BBP, Milli yol, Zafer partisi, Demokrat parti tabanının saygı duyduğu isim Yalçın Topçu BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da yol arkadaşı.

Ankara siyasi kulislerinde ismi geçen Yalçın Topçu eski kültür bakanı olarak ’ta Türk dünyasına ilgisi nedeniyle de Yurt içi ve dışında sevilen sayılan bir isim.

Yalçın Topçu :

İlk orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı. Eskişehir Eğitim Enstitüsü (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi) Matematik bölümünden Matematik Öğretmeni olarak mezun oldu.

Öğretmenlik, Kederli köyü Matematik öğretmenliği, Serbest muhasebecilik, şirket yöneticiliği, Başbakanlık basın yayın halkla ilişkiler müşavirliği, başbakanlık fonlarında mali analistlik, genel müdür müşavirliği ve serbest inşaat müteahhitliği yaptı.

MÇP Ankara, Mamak ilçe ikinci başkanı iken, 7 Temmuz 1992'de altı MÇP'li milletvekili (Muhsin Yazıcıoğlu, Ökkeş Şendiller, İsmet Gür, Saffet Topaktaş, Ahmet Özdemir ve Esat Bütün) ile beraber partisinden istifa ederek Büyük Birlik Partisi (BBP) kurucuları arasında yer aldı.

BBP Ankara kurucu il başkanlığı görevini 1995 yılına kadar yürüttü. 1996 yılında memuriyet hayatına döndü ve Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğindeki 11 yıllık çalışmasının ardından 2007'de işletme müdür yardımcısı olarak emekliye ayrıldı.

Ziya Polat Helallik istedi Ziya Polat Helallik istedi

Emekli olduktan sonra, 19 Ağustos 2007 tarihinde gerçekleştirilen BBP 3. Olağanüstü Kongresi'nde genel başkan Muhsin Yazıcıoğlu'nun daveti üzerine parti genel sekreteri seçildi. Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009'da helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından gerçekleştirilen 24 Mayıs 2009 tarihli 4. Olağanüstü Kongre'de 507 oy alarak partinin yeni genel başkanı oldu.

2009 yılında BBP başkanıyken  DTP'lilere gideceğiniz yer yağlı urgan demiş bir siyasetçidir.

İki yıl kadar sürdürdüğü genel başkanlık görevinden 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinin ardından bıraktı. 3 Şubat 2014 tarihinde ise Büyük Birlik Partisi'nden istifa etti.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinin ardından hükûmet kurulamaması üzerine Ahmet Davutoğlu başbakanlığında oluşturulan seçim hükûmetinde bağımsız bakan olarak yer almayı kabul etti ve Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirildi. 29 Ocak 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Baş Danışmanlığına getirildi.

Türk dünyasına yönelik çalışmalarından dolayı, yurt dışında birçok ülkede ödül aldı.

2022 yılında Uluslararası GAP Oscar’ı YILIN EN BAŞARILI BROKRATI ödülü, 2023 yılında Romanya Bükreş’te Türk dünyasına üstün hizmet ödülüne layık görüldü.

Haber: GAP olay