ATİK Adıyaman İş Forumu ATİK Genel Başkanı Aziz Şahin katılımı, ATİK Adıyaman Konsey Başkanı Mehmet Karaca koordinatörlüğünde Yıllık “300 Milyon Dolar İhracat” Vizyonu ile yapıldı.

78 Ülkede temsilcilikleri bulunan ATİK’te  ATİK Genel Başkanı (for (President of ATİK International Trade&Cooperation Council) Aziz Şahin’in katılımıyla, GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın divan başkanlığında ATİK iş formu yapıldı.

Açış konuşmasını ATİK  Adıyaman temsilcisi Mehmet Karaca’nın yaptığı programda GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Adıyaman gazeteciler cemiyeti başkanı Zeki Dişkaya Yeniden Refah partisi belediye başkan adayı Mehmet Toprak’ta birer konuşma yaptılar.

ŞAHİN: ADIYAMAN İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ

Açış konuşmaları öncesinde İstiklal marşı ve ATİK’in tanıtımı içeren slayt izletildi.

Açış konuşmasında ATİK başkanı Aziz Şahin Adıyaman’ın depremde yaralarının sarılmasına katkı sunmak, Adıyaman’a ekonomik anlamda canlılık katmak için bizlerde elimizi taşın altına koyacağız dedi.

KIYMAZ: HERKESİN ÇABA VE KATKISINA İHTİYAÇ VAR

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz2da ATİK genel başkanı Aziz Şahin’le 20 yıllık bir arkadaşlığı olduğunu belirterek şunları söyledi ‘ Adıyaman ve Hatay bu 6 Şubat depreminde tamamen yıkıldı, kentte her kurum kuruluş ve aile zarar gördü. Herkes kısa zarar gördü zayiat verdi. Bu kentin ayağa kalkması resmi kurumların çabalarıyla sarılacak gibi değil, fert fert kurum kurum her yerde çabaya ihtiyaç var. Ekonomik canlılık beraberinde diğer canlılıkları meydana getirecektir. Bu açıdan ATİK’in bölgemize ilgi göstermesi burada örgütlenmesi sevindirici’ dedi.

Konuşmalardan sonra ATİK yönetiminde yer alan üyeler tanıtıldı. Üyelik kartları ve kuruluşta destekleri için plaket takdim edildi. Toplantı sonunda Adıyaman ATİK aşağıda ki başlıklar çerçevesinde strateji programlarını belirledi.

1. ATİK Adıyaman öncelikli olarak Adıyaman ve Adıyaman dışındaki Türkiye’deki ve Yurtdışındaki Adıyamanlılar işbirliklerini eğitim, kültürel, sosyal, ekonomi alanlarda katkı sağlayacak.

3. ATİK Adıyaman Üyeleri HAXSA Ticaret işbirliği ile ihracat ve ithalatlarını geliştirecek,

4. Dünyanın 78 ülkesinde ve ülkelerin kendi şehirlerinde kurulan 179 ATİK Başkanlıkları Haxsa Bölge müdürlükleriyle destek verecek.

5. Adıyaman Belediyeleri, Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları, Adıyaman Okulları ve Üniversite farklı ülkelerde oluşturan kardeşlik, işbirlikleri iyi niyet mektupları koordinasyonlarını sağlayacak

6. ATİK Adıyaman Konseyi Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman Organize Sanayi Bilgeleri Başkanlıklarıyla işbirliklerinde olacak

7. ATİK Adıyaman 6 Şubat Deprem felaketi çerçevesinde yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarını Kamu Kurumları işbirlikleri ile eğitim, kültürel, sosyal ve ekonomi alanda çalışmarını yürütecek

KONUKOĞLU: Desteklemek, Yardım etmekten anlamlı KONUKOĞLU: Desteklemek, Yardım etmekten anlamlı

Haber: GAP olay