AYHAN: Azerbaycan-Türkiye Kardeşliği Ebedidir

GAP gazeteciler birliği genel başkan yardımcısı Mustafa Saim Ayhan HEP ( Hak Adalet Partisi ) Genel Başkanı Akademik Ali Insanov ‘u Hak Adalet Partisi Merkez Karargâhında ziyaret etti.

Hak Adalet Partisi genel Merkez Karargâhında yapılan görüşmede modern Türk dünyasının sorunları, İki kardeş ülke olan Türkiye ve Azerbaycan'da yaşanan olaylar, kazanılan başarılar, bütün alanlarda yapılan gelişimler ve son olarak Azerbaycan'ın Vatan Savaşı'ndaki büyük zaferi ele alındı.

Türk dünyasına duyarlı GAP gazeteciler birliğinin genel başkan yardımcısı gazeteci Mustafa Saim Ayhan  GAP Gazeteciler Birliyi və onun faaliyeti hakkında bilgiler verdi.

Türk halkının Azerbaycan Türklerine olan sevgisinden, halklarımız arasında gittikçe artan birlik ve beraberliğe sevdasına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Haqq Adalet Partiyasına çalışmalarında başarılar diledi ve dostluk ilişkilerinin daha da geliştirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Toplantıya HEP Nahçıvan Bölge Merkezi Başkanı ve partinin Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nazile Abbaslı da katıldı.

AZERBAYCAN TÜRK DÜNYASINA AÇILAN KAPIDIR

Görüşme sonrası gazetemize değerlendirmede bulunan GAP gazeteciler birliği genel başkan Yardımcısı Mustafa Saim Ayhan ‘Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin pazara kadar değil Mezara kadardır’ diyerek Şunları söyledi ‘ Azerbaycan Anadolu’nun Türk dünyasına açılan kapısıdır. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri son yıllarda artarak yükseldi. Karabağ zaferiyle bu dostluk zirve yaptı. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri artarak devam edecektir. Bizim dostluğumuz pazara kadar değil, mezara kadardır.

Türkiye-Azerbaycan arasındaki dostlukların gelişmesi için bizlerde cemiyet olarak gayretliyiz. İki defa Cemiyet olarak Azerbaycan’a geldik. Gördüğümüz gelişmeleri Türk kamuoyu ile paylaştık. Meslektaşlarımız arasında ilişkileri geliştirdik. Bu gün Hak ve Adalet partisi genel merkezini ziyaret ettim ve yararlı bir görüşme oldu’ dedi.

Hak adalet partisi genel yönetim kurulu üyesi Dr.Nazile Abbaslı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek. Gazeteciler arasında, siyasiler arasında ve sanatçılar arasında iki ülkenin kaynaşması anlaşması ve işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Haber: GAP olay (Nazile Abbaslı)