Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki deprem 50 bin insanımızın hayatını kaybetmesi, yüz binlercesinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Uzuvlarını kaybeden. yetim -öksüz ve yalnız kalanların yanı sıra, milyonlarca insanımızda gurbette akrabalarının yanına sığınarak yaşamlarını sürdürüyor.

Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz gurbette memleket özlemi çeken depremzedeler ve deprem bölgesine yardım için koşuşturanları ziyaret ederek, duygularını okurlarına taşıyor.

Sanatçı Dellal Metin’i İzmir’de ziyaret eden Kıymaz Delal Metin’e sordu, Dellal Metin memleket özleminin yanı sıra birde gazel okuyarak ağlattı.

Dellal Metin ‘.. büyük bir felaket yaşadık, 04.17 de gece yataklarımızdan fırladık adeta yer yarılıyor her yer sallanıyordu, ilk etapta yıkılan insanlarımızın iniltileri soğukta kar yağışı altında bir çaresizlik yaşıyorduk. Arabamıza sığındık donmamak için arada bir arabanın kaloriferini çalıştırıyorduk. Mazot benzin bulunmuyordu. Çok kötü ve perişan bir haldeydik peşinden bir daha 7.6 lık bir deprem oldu, felaket üstüne felaket yaşadık.

İlk 2 günde insanlarımıza yetişemedik enkazlara müdahale edecek araç gereçler olsaydı bu insanların en az yarısını kurtarabilirdik. Enkaz altındaki insanların sesleri halen kulaklarımda.

Depremde evimiz hasar alınca arabamızda 40 gün yatarak Adıyaman’da kaldık, kış şartları soğuk vardı, su bulunmuyordu, zor günler geçirdik.

Birçok gazeteci, sanatçı, memleketin önemli isimlerini enkaz altında bıraktık kaybettik. Ölenlere Rahmet diliyorum.

KKTC HEYETİ ŞUŞA’YI ZİYARET ETTİ… KKTC HEYETİ ŞUŞA’YI ZİYARET ETTİ…

Gazeteci olarak bizleri gurbette unutmayarak sorunlarımızı, duygularımızı yansıtmaya çalışmanız beni duygulandırdı. İlginize teşekkür ediyorum’ dedi.

Haber:GAP olay