FUARDA EN ÇOK İLGİYİ BAL GÖRDÜ

Adıyaman yöresel ürünler fuarında 70 ilden 100 üreticinin katıldığı fuarda en çok alınan ürünler arasında bal yer aldı. Sucuk zeytin tereyağı peynir gibi ürünlerin gözde olduğu fuarda bir çokta bal üreticisi de stantlarda yerlerini aldılar.

Erzurum’dan gelen İçoğlu bal firması yöneticisi Öztürk İçoğlu doğal organik balı tadan almadan gitmiyor derken, Sivas imranlı Kızıldag Bal uretıcısı İlknur Çakmak'ta hakiki balın organik balın sağlık için çok yararlı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi. Piyasada şeker ve glikozla tatlandırılmış kilosu 20 tl civarındaki balardan vatandaşlar şikayetçi, bizlerle tanışınca ürünlerimizi tadınca bizden vazgeçmiyorlar, çok zahmetli ama zevkli bu işi organik yaylalarda uygun yerlerde yapanlar tam ilaç ayarında bal üretip satıyorlar, kara kovan, petek, süzme polen, arı süt gibi ürünlerimizle bizler vatandaşlarımıza gıda sektöründe önemli hizmet veriyoruz.

Yöresel ürünler fuarımız hafta sonuna kadar açık Adıyamanlılar gelip ürünlerimizi görüp tatsınlar' dedi.

Adıyaman yöresinin tanınan bal üreticilerinden Zeynel Kizir'de fuarda ilgi gören üreticilerden biri, bal üreticileriyle bir araya gelerek ürünlerin ülke genelinde organize satışı için istişareler yaptığını söylerken '... Adıyaman'da Sincik ve Çelikhan kırsalında bal üretımının teşvik edilerek üretimin artırılmasının kırsal kalkınmaya da katkısı olacaktır' dedi.

Fuar organizatörü Mustafa Gül'de yaptığı değerlendirmede '.. fuarımıza 70 ilden 100 civarında üretici fırma katıldı, ekonomik daralma nedeniyle zaten piyasada bir durgunluk var bu durum kısmen fuarda da hissedildi, geçen yılkı kalabalık oluşmadı ama yine de iyi. Hafta sonu açığız hemşerilerimiz gelip fuarımızı gezip ürünlerimizi görsünler' dedi.