Bakan Bolat Şubat Ayı İhracatı Adıyaman’da Açıkladı Bakan Bolat Şubat Ayı İhracatı Adıyaman’da Açıkladı


AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa ALKAYIŞ, Adıyaman Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği’nce düzenlenen programda, kısa bir süre önce hayata geçirilen Esnaf-Kart Projesinin Adıyaman esnafına ve il ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.
 Esnaf-Kart Projesi vesilesiyle Adıyaman Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği’nce düzenlenen programa katılan AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa ALKAYIŞ, esnafımıza sağlanan destekler ve il ekonomisinin kalkınmasına yönelik yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
“KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü’müz, 6 Şubat depremleri sonrasında yaklaşık 590 işletmeye banka üzerinden kredi faiz desteği sunmuştur. Ayrıca, 25.12.2023 tarihine kadar yine KOSGEB üzerinden “Deprem Sonrası Canlandırma Desteği” adı altında 6917 işletmeye 2.200.000.00 TL faizsiz kredi desteği sağlanmıştır. 07.03.2024 tarihi itibarıyla aynı destekte ödemesini alamayanlara aktarım başlamıştır. Bu kapsamda 496 işletmeye ortalama 165.0000.000 TL ödeme yapılması için talimat verilmiştir. Ayrıca programı onaylanmış olan yaklaşık 1500 işletmeye ortalama 550.000.000-600.000.000 TL tutarında ödeme yapılacaktır” şeklinde açıklamada bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Av. Mustafa ALKAYIŞ, Esnaf Odalarımız üzerinden esnaf ve sanatkârlarımıza sağlanan desteklerle Adıyaman’ın bölgede birinci sırayı aldığını dile getirdi.
Dün olduğu gibi bugün de esnafımızın ve sanatkârlarımızın yanında olduklarını belirten Alkayış, sosyal sorumluluk anlayışıyla ilimiz esnafını desteklemek ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla hazırlanmış olan bu projenin hayata geçirilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ve ekonominin canlanmasıyla birlikte Adıyaman’da büyük bir hareketlilik ve kalkınmanın da görüleceğini söyledi. Bu vesileyle, Kıymetli Oda Başkanımıza ve Yönetim Kurulu üyelerimize çabalarından dolayı teşekkür ettiğini belirten Milletvekili Alkayış, esnafımızın ve ilimizin ekonomik anlamda canlanması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.