GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Azerbaycan’ın dünyaca ünlü modacısı Gulnare Halilova’yı Bakü de ziyaret etti.

Gazeteci Zeynel Abidin kıymaz Modacı Gülnare Halilova ile Türk dünyasında kadın giyimi ve moda üzerine de bir söyleşi yaptı.

Söyleşide Halilova Türk kadınının tarih boyunca giyimine özen gösterdiğine dikkat çekerek şunları söyledi ‘…  Azerbaycan’a hoş geldiniz diyorum. Azerbaycan Milli Geyim Merkezinin başkanı, senetşünaslıq üzre felsefe doktoruyum.  Mesleğime 1999 yıllarında başladım. 23 yıldır mesleğim üzerinde yoğunlaşmışım. Bir cok üsluplarda çalışıyorum. Azerbaycan kadınlarının giyim tercihlerine alternatifler üretiyorum.

Milli manevi değerlerimizi, tarıhı giyimleri yaşadıb onu gelecek nesillere ötürmek benim esas maksatımdir. Genelde tarihi giysileri revize ederek gençlerimize milli geleneksel giyimi moda olarak sunmaya çalışıyorum.

 Türk kıyafetlerini otantık giyimleri günümüze uygun şekilde tasarımını yapıp yansıtmaya çalışıyorum. Özellikle gençlerin ilgisine çekebilecek onların beğenilerine tasarlayıp sunuyorum. Bu Gayretlerimiz karşılıksız kalmıyor.

Türk cumhuriyetlerinde Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Kirgizistan, Türkmenistan ve s. gibi ülkelerin tarıxı giyimleri cok güzeldir ve her zaman dikkat merkezindedirler. 

Türk dünyasının kıyafetleri gerçekten güzeldir. Türk kadınları dünyanın her yerinde giyime önem veriyor. Türk kadının tercihleri harikadır. Bende bu tercihleri moderinize ediyorum ve tasarımlarımız her zaman çok dikkat çekiyor.’ dedi.

Gülnare Halilovanın kolleksiyonları ABŞ, Böyük Britaniya, İsveç, Austriya, Romıniya, Türkiyə, Rusiya, Çin, Kazakıstan, Kırğızıstan, Özbekistan, Bolqarıstan, Norveç, Sirbistan ve digər ülkelerde moda haftalarında ve ulusal etkinliklerde uğurla sergilenmişdir.

Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanıyla bir araya geldi Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanıyla bir araya geldi

Haber: GAP olay