Halil Fırat ‘2023’te hizmet katlanarak devam edecek’

Adıyaman’ın Samsat ilçesi belediye başkanı Halil Fırat 2023 yılında aynı kararlılıkla çalışarak hizmetleri katlayarak yolumuza devam edeceğiz dedi.

Samsat belediye başkanı Halil Fırat 2022 yılı çalışmalarını ve 2023 hedeflerini gazetemize açıkladı.

1988 yılında sular altında kalarak adeta yokan Samsat ilçesinin, 2017 ve 2018 yıllarında ard arda yaşadığı depremlerle sarsıldığına dikkat çeken Fırat, Samsat İlçeyi büyük çabalarla ayağa kaldırdıklarını ifade ederek şunları söyledi. ‘… 20223 yılının bütün hemşerilerimize hayırlı uğurlu ve mutlu bir yol olmasını temenni ediyorum.

Samsat belediyesi olarak, göreve başladığım günden beri sıfır sorun olacak şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

1988 yılında sular altında kalan ilçemiz, Atatürk barajı altında kaldığı için bu ilçemiz şu an bulunan noktaya taşındı. Bu büyük bir felaketti. Dedelerimizin atalarımızın mezarları sular altında kaldı.

Tarihi kalemiz ve yüz yıllardır yaşanmışlıklara tanıklık eden Samsat kayboldu. Bu başlı başına bir felaketti.

İlçenin eksiklerini tamamlama, sorunları sonlandırma derken 2017-2018 de yaşadığımız depremlerle yıkıldık, vatandaşlarımız çadırda yaşamaya başladı, bir kısmı Adıyaman merkeze çevre bölgelere gitmeye başladı.

Sağ olsunlar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre şehircilik bakanımız Murat Kurum, İçişleri bakanımız Süleyman Soylu, TBMM milli savunma komisyon başkanımız Ahmet Aydın başta olmak üzere vekillerimiz, Valimiz özel ilgi gösterdiler. Hızla yaşadığımız bu felaketin altından kalkmaya başladık.

Bu gün şükür TOKİ konutlarının çoğu tamamlandı hak sahiplerine verildi. İlçemizde yaşanabilir bir Samsat meydana getirmek için belediye olarak her alanda projelerle gece gündüz çalıştık.

Emine Fırat Taziye ve kültür evi projemizi tamamladık hizmete açtık. Bu gün Samsat’ta önemli bir ihtiyaca cevap veriyor.

Samsat merkezde Saat kulesi meydana yaptık, Samsatlılar bu çalışmamızı beğendi, ilçemize ayrı bir renk kattı.

Düğün salonu inşa ettik tamamlandı, tefrişi ile ilgili ufak tefek eksikler var onları tamamlıyoruz. Samsatlıların düğün nişan Nikâh gibi merasimleri için burada ücretsiz olarak bu hizmeti sunuyoruz. Genelde dar gelirli vatandaşların ikamet ettiği ilçede düğün yapanlar için bu önemli bir hizmettir.

İlçemizde baraj suları üzerinden geçilerek zıplıne  hizmeti sunduk, gençlerimiz vatandaşlarımızın yanı sıra Adıyaman merkezden, Kâhta ilçemizden köylerden özellikle hafta sonları Samsat’a geliyorlar.

İlçemizde spor salonu inşa edildi, bu hizmetten gençlerimiz vatandaşlarımız yararlanıyor.

Lavanta bahçesi çalışmamız oldu, bahçemiz Samsat’a ayrı bir güzellik kattı, ekimini teşvik ediyoruz.

Canlı hayvan borsası yaptık, hayvan alım satımı için bu alan gerekliydi. Özellikle kurban bayramlarında bu ihtiyaç fazlasıyla ortaya çıkıyordu. Kesimlerin sağlıklı yapılması için ortam hazırlandı. Nezih ortamda hayvanlar burada alınıp satılmanın yanı sıra kesimhanesiyle vatandaşa hizmet veriyor.

İlçemizde fiber internet hizmeti sunduk vatandaşlarımız bundan ücretsiz yararlanıyor.

Gençlik merkezi yapıldı, halı saha gençlerimize yaptık, gençlere çocuklara vatandaşlarımıza giyim yardımı yaptık.

Dev salıncak inşa ettik, ayrıca asma köprü yaptık, baraj kıyısına gelenler bu hizmetleri görüyorlar yararlanıyorlar.

Şehit Yusuf Atal parkı yaptık, ayrıca 2023 te eski milli eğitim müdürlerinden rahmetli Abdulgafur Büyükfırat adına bir park yapacağız.

TOKİ sosyal konut için 100 kişi için kura çekimi yaptı, bu kurayla belirlenen vatandaşlarımıza ev yapımına başlanıyor.

Sahabe Saffan Bin muattal hazretlerinin külliyesinin türbesinin yapımı hızlandı.

Belediye ve Kaymakamlık hizmet binaları tamamlanmak üzere, yanı sıra Emniyet müdürlüğü ve Jandarma için hizmet binaları yapımı bitmek üzere.

Samsat ilçemize tekstil fabrikası açılmasına öncü olduk.

Yaşlılarımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. ÇATOM da kadınlarımızı üretim yapıyor yakında kooperatifleşme ortamına kavuşacaklar. Kadınlarımızı ve gençlerimizi her alanda destekliyoruz.

Hasan Gazi Otogarı adıyla ilçemizde ulaşım sektöründe çalışanlar ve vatandaşlarımız için Otogar yaptık.

Şehit Fırat Demir adına bir park inşa ettik.

Üniversite öğrencilerimize burs veriyoruz onlara destek oluyoruz.

İlçe merkezimize parke taşlar döşüyoruz, bir yandan yol yapıyoruz bir yandan parke döşüyoruz.

Yarı olimpik havuz inşa ettik gençlerin hizmetine sunduk.

İlçemize doğal gaz geldi bundan vatandaşlarımız yararlanıyor.

Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına binaende büyük bir cami yapımı içinde çalışmalarımız var.

Her alanda Samsat ilçemizi ayağa kaldırdık, 2023 yılın da bu tempomuz devam edecek sıfır sorun dediğimiz noktaya ilçemizi ulaştıracağız.’ dedi.

Kaynak: GAP olay gazetesi