Özhan yayınladığı basın açıklamasında şunları söyledi ' Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında ilimizde, ilçelerimizde ve bölgemizde meydana gelen altyapı hasarları ve akabinde süratle devam eden çalışmalar tüm hemşehrilerimizin malumudur.

 Son günlerde Besni, Gölbaşı ilçelerimiz ve bunlara bağlı köylerde görülen, an itibariyle sağlık çalışanlarımızca kontrol altında tutulan ishal vakaları için gerekli önlemler ciddiyetle alınmakta ve azami gayret gösterilmektedir.

Besni ve Gölbaşı ilçelerimizin içme suyu ihtiyacını gideren Erkenek ve diğer su kaynağı hatlarının bulunduğu alanlarda deprem sonrası görülen hasar nedeniyle oluşan kirlenmenin giderilmesi için takiplerimiz devam etmektedir.

 İlçe kaymakamlıkları, belediyeler, il sağlık müdürlüğü, ilçe sağlık müdürlükleri ve ilgili tüm yetkililer koordineli bir şekilde denetim, tetkik ve gerekli tüm prosedürü sürdürmektedir.

  Bu süre zarfında, Besni ve Gölbaşı ilçelerimizi besleyen Erkenek ve tüm hatlarından alınan örnekler hassasiyetle tahlil edilip, kesinleşmesinin beklenmesi büyük önem arz etmektedir.

Arş. Gör. Erözgür: BESİN TÜKETİMİNE DİKKAT ETMEK GEREKİR Arş. Gör. Erözgür: BESİN TÜKETİMİNE DİKKAT ETMEK GEREKİR

 Konunun takipçisi olduğumuzu bir kez daha ifade eder, en kısa sürede gerekli onarımların tamamlanarak yetkililerce sağlık açısından bir sakınca bulunmadığının ilanına kadar hemşehrilerimizin içme suyunu kullanmaması önemle rica olunur 'dedi.

Haber:GAP olay