AK parti Malatya milletvekili İhsan Koca 6 Şubat depreminde Malatya’nın ağır etkilendiğine dikkat çekerek yaraların sarılması için seferber olduklarını söyledi.

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz’ın yeni yasama dönemi için hayırlı olsun dileklerini sunduğu ziyarette Koca gündeme dair açıklamalarda da bulundu.

Koca depremde Malatya’nın önemli kayıp ve yıkıma maruz kaldığını belirterek şunları söyledi ‘Zor bir dönem yaşıyoruz. Elbette depreme maruz kalan iller ve doğu bölgesi için zor bir dönem. Sadece siyasetin değil bürokrasinin de devletimizin de üstüne düşen işler yönünden üzerine düşen her türlü görevi en iyi yapması gereken şeyler var.

 İlk etapta deprem bölgesinde önceliğimiz karın doyurmak meseleydi,  ardından kış ortasında vatandaşlarımızın barınma sorunu geliyordu.

Konteyner kentler oluşturularak geçici barınma alanlarının tamamlanmasıyla birlikte, Sayın Cumhurbaşkanımız talimatıyla kalıcı konutlarımızın yapımına başlandı. Şu anda bildiğim kadarıyla Malatya’da 25 Bin konut yapımına başlandı. 1 yıla kalmadan konutların bitirilmesi beklenmektedir. Tabi ki bu Malatya’nın sorunlarına çözüm mü? Elbette değil.

Öncelikle şehrimizin ekonomisinin canlandırılması gerekiyor. İş yerlerini tekrar faaliyete sokmamız lazım. Kentimizde bu çalışmaların tamamlanması için biraz sabır gerektirecek. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız eşliğinde bu sürecin en iyi şekilde atlatılacağı beklentimizdir. TBMM’ne gelerek bölgemizin sorunlarına gösterdiğiniz ilgi içinde ayrıca teşekkür ediyorum’ dedi.dedi.

Milletvekili Şan: Seçimin kaybedeni yok, kazanan Kâhta olmuştur Milletvekili Şan: Seçimin kaybedeni yok, kazanan Kâhta olmuştur

KIYMAZ : MALATYA-ADIYAMAN ORTAK KADERİ PAYLAŞIYOR

Ziyarette GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ’da Malatya-Adıyaman kardeş kentler. Bu kentler tarih boyu hep ortak kaderi paylaşmıştır. Depremde her iki ilde ağır sarsıldı. Yaraların sarılması için hem çaba gösterilecek hem de biri birimiz için dua edeceğiz

Haber: GAP olay