Gölbaşı İlçe Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan adayı İskender Yıldırım, Gölbaşı ilçesinde ticareti geliştirerek Gölbaşı’nı ayağa kaldıracaklarını söyledi.

MHP’nin yeni başkanlık divanı belli oldu MHP’nin yeni başkanlık divanı belli oldu

Seçim çalışmalarını gazetemize değerlendiren Yıldırım, “6 Şubat depreminde yüzde 71 hasar alan Hatay’dan sonra en ağır hasar alan kent yüzde 70 ile Gölbaşı ilçesi takip etmektedir.

Seçim çalışmalarının ilçeye hayırlı olması temennisinde bulunan Yıldırım “ Seçimlerin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Halk kimi seçerse ona hayırlı olmasını diliyorum. Gölbaşı depremde yıkılmış adeta yerle bir olmuş bir şehir konumundadır. Aday olan herkes büyük bir yıkıntının altına girecektir. Bütün aday olan arkadaşlara başarılar diliyorum.

Seçim süreci Gölbaşı’nda huzurlu geçer. Bir savaş değil bu bir yarıştır. Sakin ve sessiz bir seçim olur.

“AHMET AYDIN’A TEŞEKKÜR EDERİM”

Salgın ve deprem gibi önemli felaketleri geçiren Gölbaşı’nda 2019 yılında göreve geldiğimde 40 milyon TL yani belediyenin borcu kadar bir bütçemiz vardı. Çok sıkı bir mali disiplinle borçları bitirdik. O süreçten sonra her şehir için olmazsa olmaz sorunlardan biri olan içme suyu sorununa el attık ve Erkenek İshale hattıyla ilgili çalışmalara başladık.

 Bu proje için adeta Ankara’yı  adeta yol ettim. Adıyaman Milletvekillerimiz ve şimdiki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Ahmet Aydın beyin desteğiyle bu önemli projeyi hayata geçirdik. Sonrasında modern bir mezbahana projesi hayata geçirildi.

Hastane taksi projesini hayata geçirerek yaşlı ve engellileri evlerine taşıdık. Benim için önemli bir projeydi ve 150 belediye bizleri örnek aldı.

“EKREM İMAMOĞLU’NIN KATKILARIYLA PARK YAPTIK”

120 bin ton sıcak asfalt çalışması yaptık. 17 kilometreye yakın kaldırım çalışması yaptık. 20 kilometreye yakın alt yapı çalışması yaptık. 12 milyon TL civarında ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun da katkılarıyla bir arsa aldık ve buraya park yaptık. Engelliler için bir merkez yaptık. Gölbaşı’nda yaklaşık 210 kilometreye yakın cadde eve sokağımız var. Depremden önce asfalt olmayan hiçbir yerimiz kalmamıştı. Doğa parkıyla ilgili projelerimiz vardı. GAP’a sunmuştuk ve 2,5 milyon civarındaydı onaylandı. Çalışmalar halen devam ediyor. Halkımızla el ele vererek çok güzel işlere imza attık.

PANDEMİ SÜRECİ

Pandemi sürecinde her daim vatandaşlarımızın ve esnafımızın yanında olduk. İşsiz kalan garsonlara yardım ettik. Kapanan işyerlerine yardım ettik.  Kentimizde büyük bir işsizlik vardı. İstihdam sorunu yaşıyorduk Bu nedenle 2. organize sanayi bölgesini kurduk. Sanayi bölgemize yatırım için gece gündüz demeden çalıştık. İş adamlarımızı davet ettik ve Gergerli iş adamlarımız Murat Yücetürk ve Remzi Doğan Beyler büyük bir yatırım yaptılar. 33 milyonluk bir yatırım ile iplik fabrikasını kuruldu. 7milyon yatırım ile şapka üretici yatırımını yaptı.  Böylelikle yaklaşık 700 kişiye istihdam sağladık. Bu yatırımlar daha da devamı gelecektir. Şuanda organize sanayi cazip hale geldi. Bir daha ki dönemde inşallah 3. Organize sanayi bölgesini kuracağız. Gölbaşı’nı mutlaka sanayileştirmemiz gerekir. Yoksa hiçbir adım atamayız.

6 ŞUBAT DEPREMİ

Çocuklar için eğitim anlamında kırtasiye yardımı yaptık. Okul öncesi çocuklara beslenme yardımı yaptık. Biz Gölbaşı belediyesini halkın baba ocağı olarak gördük. Derdi olan sıkıntısı olan sonunda baba ocağına gider, halkımız da sorunları için bizlerin yanına geliyor. Bizlerde halkın parasını yine halka harcadık.

6 Şubat depreminde alt yapıda tahrip olan 2. Şehiriz. Depremin yıktığı Hatay’dan sonra yıkımda en büyük kent  Gölbaşı geliyor . Esenler Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi, Tokat Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Belediyesi, Ordu ve Altınordu belediyelerimiz yardımımıza koştu. Buradan kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.

Şehrimiz depremle birlikte 2 metre 60 santim kaymış durumda.  Depremle birlikte alt yapımız, yollarımız, kaldırımlarımız ciddi anlamda tahrip oldu.  Depremin ardından kanalizasyon ve içme suyu konusuna önem verdik ve 9 ekiple birlikte kanalizasyon konusunu önemsedik ve bu bölgede salgın riskini yaşatmadık. 5 mahallemize sıkı bir çalışma ile yeni şebekeler yaptık ve 3 ay gibi kısa sürede temiz su verdik. Bu süre zarfında vatandaşlarımıza su tankları dağıttık. Deprem bölgelerinde tek bitlenme vakası olmayan şehir Gölbaşı’dır.

İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYORT

450 milyon bütçeyle şehrimizin içme suyu şebekesi yenileniyor. Bunun tamamını da hibeye çevirdiler. Desteklerinden dolayı İller bankasına ve Çevre Bakanlığa teşekkür ediyorum. Yollarımız ve kaldırımlarımızı düzenleyeceğiz. Elektrik kablolarını yer altına alınacak. Çok hızlıca yollarımızı onarmamız lazım. Çok hızlıca bu şehri tozdan, topraktan çıkarmamız lazım. Mikro çalışmalar tamamlandı. İnşallah şehrimizi yerinde bırakacağız. İmar çalışmalarla birlikte çalışmalarımıza hız vereceğiz.

YENİ DÖNEM

Yeni dönemde vaatlerimiz arasında en önemlisi esnafı kalkındırmaktır. Bununla ilgili projemiz var. Bir taraftan inşaatlar devam ederken bir yandan da yollar, içme suyu şebekeleri devam edecek. Bir taraftan da ekonomik olarak esnafımız için çalışacağız.

Haber: GAP olay