Adıyaman'ı tanıtmak amacıyla organize edilen  Adıyaman Tanıtım Günleri açılış törenine  Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Muhammed Fatih Toprak, Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyaman Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Sevinçtekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çağdaş Adıyamanlılar Derneği ÇADAP Başkanı Aziz Binzet, Kahta gazeteciler Cemiyeti başkanı Kemal Kutlu, Kahta02spor kulüp başkanı Musa Yıldırım, Samsat belediye başkanı Halil Fırat, GAP gazeteciler birliği İstanbul temsilcisi Gökhan Bayram, Ses sanatçısı latif Doğan, Tuncay okutan, Kâhtalı Mıçe, Şair Hasan Emre,  ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, Adıyaman'daki kamu ve özel sektör temsilcileri, İstanbul'daki üst düzey bürokratlar ile İstanbul'da yaşayan Adıyamanlılar ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Çuhadar’dan “Adıyaman” şiiri
Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları Ekibi tarafından Adıyaman yöresine ait folklor gösterisi sunuldu. Kendisinin kaleme aldığı Adıyaman adlı şiiriyle başlayan Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, "Kadim medeniyetler şehri, huzur ve hoşgörü kenti Adıyaman'ı, sahip olduğu tüm değerlerle Türkiye'nin aynası ve mozaiği İstanbul'da tanıtmak amacıyla buradayız" dedi.

AHMET AYDIN İLGİ ODAĞIYDI

Adıyaman siyasetinin son çeyrek asrına damga vuran TBMM Milli savunma komisyonu başkanı Ahmet Aydın, Adıyaman tanıtım günleri kapsamında geldiği İstanbul’da Yenikapı’da etkinlik alanında stantları gezdi kurum ve kuruluş temsilcilerini dinledi. Akşamda Adıyamanlılarla bir araya gelerek çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

ADIYAMAN BADEMİ ZİYARETCİLERİN GÖZDESİYDİ

Adıyaman Tanıtım Günleri ilk günden itibaren çok sayıda İstanbulluyu ağırladı.

Adıyamanlı sanatçı Latif Doğan keyif dolu şarkılarla ziyaretçileri coşturdu. Birbirinden güzel, coşku dolu etkinliğe sahne olan Yenikapı'da iki dev çadırdan birinde resmi kurumlar tanıtımlarını yaparken, esnaf ise birbirinden lezzetli yöresel ürünlerin satışını yaptı.

Ziyaretçiler yöreye özgü tatları tattı, davul zurna eşliğinde halay çekti. Etkinlik sırasında, Nemrut Dağı heykellerinin çiğ köfteden yapılan kopyaları büyük ilgi gördü. Kâhta, Besni, Tut, Çelikhan, Samsat, Gölbaşı, Samsat ve Sincik ilçelerinin stantlarında yöreleri tanıtan eserler misafirlerin ilgisiyle karşılaştı. Kebaplar, içli köfteler, çiğ köfteler, hıtap, narlar, Besni üzümü, peynir helvası yenildi. Anadolu'nun tarımdaki en önemli şehirlerinden olan Adıyaman'ın son yıllarda artan en büyük değeri badem de bu yıl Adıyaman Tanıtım Günleri'nin en önemli parçası oldu. Etkinliğin tanıtım afişlerinde badem ağacı kullanılırken, esnaf tezgâhında da badem büyük ilgiyle karşılaştı.

Halil Fırat (Samsat belediye başkanı):

ADIYAMAN ANLATILMAZ YAŞANIR

Adıyaman tanıtım günleri ertelenince hava şartlarının daha da soğuduğu bir mevsime bu etkinlik ertelenmiş oldu. Bu olumsuz hava şartlarına rağmen tanıtım günleri iyi geçti.

İlk iki gün hava şartları nedeniyle ziyaretçi sayısı beklenenin altındaydı bu esnaflarımızı endişelendirdi fakat son gün akın akın vatandaşlar geldi ve esnafın zararı böylece telafi edilmiş oldu.

Tanıtım günlerini son baharda daha mevsimsel olarak iyi bir haftaya alabilirsek bu tecrübeler ışığında daha da iyi etkinliklere imza atılır.

Bu organizede görüldü ADIYAMAN ANLATILMAZ YAŞANIR.

Musa Yıldırım (kahta02spor kulüp başkanı):

 EN BÜYÜK İLGİYİ KAHTA02SPOR  STANDI  GÖRDÜ

Kahta02spor kulübü standı en fazla ilgiyi gören stanttı. Beklentilerin üzerinde ilgi gördük katılanlara teşekkür ediyorum. Kentin tanıtımı içın bu çok önemliydi.

Kahta’yı tanıtmak, sporu sevdirmek ve gelecek nesillere güzel miras bırakmak azmi kararlılığı içerisindeyiz. Kahta02spor Kâhtalıların takımıdır, Kâhta’yı temsil ediyor. Her Kâhtalı maddi ve manevi olarak bu takımı sahiplenmeli ve başarısı için çaba sarf etmelidir.

Hüseyin Sevinçtekin (ADIFED GENEL BAŞKANI):

ADIYAMAN’A GELEMEYENLERE ADIYAMAN’I GÖTÜRDUK

Adıyamanlılar Federasyonu olarak üzerimize düşeni yaptık, fırtına lodos nedeniyle Yenikapı’da ki etkinlikler ertelenince, planlarımızın birçoğu eksik kaldı. Ertelenen tanıtım günü 16 Aralık’a alınınca hazırlıklarımızı yeniden gözden geçirdik. Mevsim şartları gereği soğuk ve yağışlı bir hafta içinde organizasyonumuz özellikle son gün Yenikapı’da adeta bir Adıyaman bayramı vardı.

Sanatçılarımız biri birinden güzel memleket türküleri okudular, Adıyaman’a gelemeyenleri bir nevi biz Adıyaman’ı götürmüş olduk.

Haber: GAP olay