İzmir Adıyamanlılar Derneği kurucu başkanı işadamı Kadir Karadağ 6 Şubatta memleketimiz yıkıldı viran oldu Adıyaman büyük yıkım yaşadı dedi.

Gazeteci-Yazar Zeynel Abidin Kıymaz’a konuşan Karadağ şunları söyledi;

6 Şubatta depremin ilk anlarından itibaren yıkımdan haberdar olduk. Telefonla arayıp depremi haber verenler ağlıyor içinde bulundukları durumu ifade etmekte zorlanıyorlardı.

İlk gün İzmir’deki arkadaşlarımızla hemşerilerimizle organize olduk. Hemen bir tır acil ihtiyaçlar için yiyecek giyecek satın alıp tıra yükledik yola çıkardık. İnsanlarımız kış şartlarında gecenin 5 inde sokaklarda canlarının derdine düşmüşlerdi. Onlara battaniye çadır yiyecek vs ihtiyaçları için yardımlar organize ettik, yardımları Adıyaman’a sevk ettik. Hatta sokak hayvanları için bile mama yiyecekler düşündük yolladık.

İzmir Büyükşehir belediye başkanımız Tunç Soyer deprem bölgesinin hemşeri dernek başkanlarıyla depremin ilk günleri bir araya geldi, bizim ihtiyaçlarımızı sordu bizlerde Adıyaman’ın çok zor durumda olduğunu Adıyaman’a acil yardım gönderilmesi gerektiğini ifade ettik.

DUYARLI DAVRANAN İZMİRLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bornova Belediye başkanımız benimde 30 yıllık dostum arkadaşım Dr. Mustafa İduğ yardım çalışmalarında aktif yer aldı, yardımların önemli bir kısmının Adıyaman’a Gölbaşı ilçesine ulaşması için çaba gösterdik. Buradan aracılığınızla Tunç Soyer, Mustafa İduğ başkanım başta olmak üzere depremde büyük dayanışma örneği gösteren hemşerilerimize ve İzmirlilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

HER HEMŞEHRİMİZİN ONLARCA YAKINI ÖLDÜ

Enkazdan çıkan yaşam mücadelesi veren her Adıyamanlının istisnasız onlarca yakını binlerce komşu arkadaş ve hemşerisi vefat etti. On binlerce uzuvlarını kaybeden hemşerimiz var.

Ağır hasarlı evler iş yerleri yıkılıyor bir zaman sonra bunların yerine yenisi yapılacak. Fakat gidenleri geri getiremeyiz bu acı on yıllarca hatta ölene kadar her Adıyamanlının yüreğinde devam eder.

Murat Kurum: Teslim edilmeyen konut ve işyeri kalmayacak Murat Kurum: Teslim edilmeyen konut ve işyeri kalmayacak

ADIYAMANIN İSMİ BİR KAÇ GÜN MEDYADA HİÇ YER ALMADI

Adıyaman birkaç gün depremden sonra hiç ismi bir medyada geçmedi. Adeta Adıyaman unutulmuş ortada kendi kaderiyle baş başa kalmıştı. Ben İzmir’de bağırdım çağırdım haykırdım Adıyaman’ın ağır yıkım altında olduğunu enkazlar da insanların ‘ imdat’ dileyerek soğuktan vefat ettiklerini söyledim.

Halen depremzedelerin sorunlarıyla İzmir’de ilgileniyoruz. Adıyaman’dan İzmir’e gelen hemşerilerimize barınmaları için pansiyon ve evler temin ettik. O evlerin acil ihtiyaçlarını temin ettik. İzmir’de ki hemşerilerimiz ve İzmirliler sağ olsunlar yardım ettiler.

 Adıyamanlılar mazlum insanlar yardım istemeyi bile bilmezler utangaçlar. Bu insanlara yardım etmek bizim görevimiz. Deprem bölgesinde yaralarımız derin ve kanıyor bu yaraların sarılması zaman alacak. Bunun için hepimize görev düşüyor.

İzmir’e gelerek bizim sesimiz olmaya çalışan size de ayrıca teşekkür ediyorum’ dedi.

Haber: GAP olay

Editör: Zeynel abidin Kıymaz