Adıyaman deniz kıyısında şehir olmamasına rağmen günlük olarak gelen taze çeşit çeşit balıklar tezgâhlarda yerini alıyor.

 Karadeniz Balıkçılık işletmesi sahibi Mustafa Kaplan, malzemelerin fiyatı balık fiyatlarından daha çok daha  arttığını söyledi.

Karadeniz Balıkçılık işletmesi sahibi Mustafa Kaplan, fiyatlarda artış var ama sektörde en zorlandıkları noktanın balık çeşitlerinin Adıyaman’da bilinmemesi olduğunu söyledi.
Fiyatlar artsa da geçen seneye göre satışların da arttığını vurgulayan işletme sahibi Kaplan,"geçen seneye göre satışlarımız daha fazla, insanlar alıyor. Ayrıca fiyatlarda artış var ama malzemelerin fiyatı balıktan daha fazla zamlandı. Balığa yüzde yüz zam geldiyse malzeme fiyatlarına yüzde beş yüz zam geliyor. Bir şeyin değeri neyse onu uygulamalıyız" şeklinde konuştu.   
Taze balığı halka sunduklarını söyleyen Mustafa Kaplan, "Adıyaman bölgesinde deniz yok ama baraj var. Biz denizi buraya getiriyoruz. Taze balıkla ilgili balıkçı arkadaşların hepsi aynı teknolojiyi kullanıyor. Hepimizde buz makinesi var tazeliği koruyor. Akşam arabaya veriliyor sabah erken saatlerde burada oluyor. Elimizden geldiği kadar taze balığı halka sunmaktayız. Çeşitlerimiz çok denizi buraya getirmişiz. A’dan z’ye kadar bütün çeşitler bulunuyor. En çok satılan hamsi, istavrit, palamut, somon ve alabalık çeşitlerimizdir. Satılmasa da bazen isteyen oluyor diğer çeşitlerimizi bulunduruyoruz. Ek olarak pişirim, ızgara, yağda ve fırında tüm hizmetler sınırsız veriyoruz"dedi.
“Bir dürüm fiyatına üç kişilik hamsi”