Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kültür Mirasları arasına Adıyaman'daki tarihi karakuş Tümülüs’ü de yer aldı.

 Adıyaman'daki 1.800 yıllık Karakuş Tümülüs’ünde bulunan 4 sütundan, höyüğün batısında yer alan tokalaşma sütunu yıkıldı. Yaklaşık 10 metrelik sütunun arkeolojik önemi üzerinde Kommagene kralı II. Mithridates’in kız kardeşi Laodike ile tokalaşma sahnesinin yer aldığı onlarca ton ağırlığındaki devasa kaide yıkıldı.

Depremde Ağır hasar alan Adıyaman’daki bina evlerin ve işyerlerinin yanı sıra tarihi yapıtlardan da zarar görenler oldu.

Adıyaman’da tarihi Ulu cami, Kâp Camii’nin yanı sıra Nemrut turizminin önemli güzergâhları arasında yer alan Karakuş Tümülüs’ünde ki Tokalaşma kaidesi de yıkıldı.

Gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Adıyaman’ın sadece insan ve işyeri harap olmadı, tarihi değerleri de ağır yara aldı dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan Kıymaz Karakuş kaidesinin yıkılan kalıntısının koruma altına alınıp tekrar yerine orijinal şekilde yerleştirilmesi için kültür bakanlığının hızlı davranmasını istedi.

Haber: GAP Olay gazetesi