Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı vekili, Cumhuriyet meclisi başkanı Zorlu TÖRE Bu gün Adıyaman’a geliyor.

GAP gazeteciler birliği cemiyetinin davetlisi olarak Adıyaman’a gelecek olan KKTC meclis başkanı Zorlu Töre çeşitli temaslarının ardından Salı günü Saat:16.15’te Perre uygulama oteli konferans salonunda ‘KIBRIS MİLLİ DAVAMIZ’ başlığıyla konferans verecek.

Konuyla ilgili bilgi veren GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Gazze, Filistin olaylarıyla Akdeniz ısındı ve Kıbrıs’ın Akdeniz’in önemi her zamankinden daha fazla önem kazandı.

Mühendis Kıymaz : KENDİMİZİ VE KENTİMİZİ DEPREME HAZIRLAMALIYIZ Mühendis Kıymaz : KENDİMİZİ VE KENTİMİZİ DEPREME HAZIRLAMALIYIZ

 Konuya hakimiyetiyle önemli bir isim olan KKTC meclis başkanı Zorlu Töre Kıbrıs davası ve Akdeniz’de ki önemliyle ilgili birinci elden bizleri bilgilendirecektir.

Ayrıca 6 Şubat depreminde Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyetinden O hafta Voleybol turnuvası için Adıyaman’da bulunan ve Isıas otelde hayatını kaybeden Maarif okulu Voleybol takımı öğrencilerinin deprem sabahı hayata gözlerini on binlerce Adıyamanlıyla beraber yummaları Adıyaman-KKTC arasında bir kader arkadaşlığı doğurmuştur.

Otuzbeş Magosalı melek binlerce Adıyamanlı çocukla beraber aynı kaderi yaşadılar. Onlar ve biz Adıyamanlılar artık kardeşiz.

Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden deprem şehitlerimize, maarif okulu öğrencilerimize Yüce Allah(C.C.)tan Rahmet diliyorum.

Adıyamanlıları Perre uygulama Oteli konferans salonunda düzenlenecek olan konferansa davet ediyoruz’ dedi.

Haber:GAP Olay