Konya’da A.Bican Ercilasun Törenle anıldı

Konya Ahde Vefa Turan Birliği Derneği organizasyonuyla değerli fikir düşünce adamı Ahmet Bican Ercilasun anıldı.

3 Mayıs Türkçüler bayramı gününde anlamlı bir güne imza atan Ahde vafa turan birliği derneği organizasyonuna çok sayıda bilim adamı ve misafir katıldı.

Hocaların hocası, Alim, dava adamı  ve çok değerli ağabeyimiz Ahmet Bican Ercilasun'a saygı gecesi sonrası Ahde vafa Turan birliği derneği başkanı Harun Maral geceyle ilgili şunları söyledi

Memur-Sen’den Bakan Ahmet Aydın’a ziyaret Memur-Sen’den Bakan Ahmet Aydın’a ziyaret

‘ Çok nitelikli bir katılım ve çok anlamlı bir sahiplenme ile amacına uygun olarak gerçekleşti. Ortak paydalarda buluşmak şuuru vucut buldu Konya da. AHDE VEFA TURAN BİRLİĞİ DERNEĞİ öcülüğünde hediyeleşmek, kucaklaşmak, hakkı teslim etmek vs gibi manevi değeri çok yüksek unsurlar canlandı Konyada.Yüzlerce Akademisyen, yüzlerce öğrenci, bürokrat ve ailelerin iştirak ettiği Türkçülük Günü programımız 3 saat sürdü.

Türk milliyetçiliği davasının her şeyin üstünde olduğu ispatlandı yeniden. Prof Dr Ahmet Bican Ercilasun hocamıza hizmetleri nedeniyle saygılarımızı ifade ettik.

Turan Coğrafyasından misafirlerin de uzaklardan gelerek şenlendirdiği o gün anısına neşredilen,

" Ses Bayrağımız Türkçe'nin Sancaktarı Ahmet Bican Ercilasun Armağan kitabı bütün katılımcılara hediye edildi.

Programın hazırlanmasında katkı ve emeği geçen, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi mütevelli heyeti Başkanı Prof Dr Mehmet Kılıç  hocama, Rektör hoca Prof Dr Erol Turan beye, Dernek yönetim kurulu üyelerine,  Harun Yıldız hocama, Ali Bulgurcu kardeşime, Cemil Çoban  hocama, Prof Dr Mehmet Alagöz  hocama, Uzaktan yakından gelerek davetimize icabet eden değerli Akademisyenlere,

Misafirlerimizi ağırlayan Prof Dr Birol Mercan hocama, Hidayet Duyar hocama, Arif Ercan hocama,

Yeni Ufuk gençliği adına Faruk Karabulut kardeşime,

Davetimize icabet eden bütün kardeşlerime,

Programın yükünü çeken Meryem Kuz Halkacı hocama, Zeki Ergün ülküdaşıma, Osman Erdogan ağabeye, Paşa Kula kardeşime,  Mahmut Yılmaz gönüldaşıma, Mehmet Hocekan Demirörs ağabeye, Osman Deveci i, Mustafa Nevzat Sayar, Mehmet Uçar kardeşlerime teşekkür ederim.

Gayretleri nedeniyle STK temsilcilerine, Siyasi Parti temsilcilerine

Ve daha yüzlerce dost ve kardeşime en kalbi duygularımla teşekkür ederim.

Maksat hasıl olmuştur. 3 Mayıs günü Konya da soydaş dayanışması da bir nevi gerçekleşti’ dedi.

Haber: GAP olay