Deprem sonrası vatandaşlar az hasarlıda olsa, yüksek katlı binalara çıkmaya çekindiklerinden prefabrik evlere yöneldiler.

Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde prefabrik ev yapılarıyla gündemde olan Kutlu Prefabrike, bu günlerde ilgi oldukça yoğun.

Arsa bahçe ve bağlarına genelde geçici veya bir müddet çok amaçlı kullanmak için vatandaşlar prefabrik ev yaptırmak istiyor.

Kutlu prefabrikte örnek evleri inceleyen vatandaşlar en güvenli yapının prefabrik çelik evler olduğunu söyledi..

prefabrik işletmecisi Mimar Erkan Kutlu ‘ Vatandaşlarımız depreme karşı dayanıklı ve güvenli olması nedeniyle prefabrik evleri tercih etmeye başladılar.

Depremde ağır hasar ve kayıplar veren Adıyaman’da, bir yandan yaralar sarılmaya çalışılırken, diğer yandan vatandaşların barınma ihtiyaçları için devlet çadırlar konteynır kentler inşa etmeye çalışıyor.

 Maddi durumu elveren bağı ve tarlası olan vatandaşlarda bizden istedikleri model ev ihtiyaçlarını projelendiriyoruz ve yapımını gerçekleştiriyoruz.

Şirket yetkilisi Mimar Erkan Kutlu, '’Depreme dayanıklı yaşam alanları sloganıyla dört yıl önce çıktığımız bu yolda bölge ekonomisine katma değer katacak yeni nesil teknolojik, güvenliği yüksek, modern evler inşa etmek için koşturuyoruz.

 Tecrübeli mühendis çalışma arkadaşlarımızla aralıksız bir şekilde yeni projeler için çalışıyoruz.

 Yaşam kültürümüzü geliştirecek, çocuk oyun alanlarını ön plana çıkaracak, görsel estetiği ön planda projelerle hizmet etmeye devam edeceğiz.

35 yıllık ticari geçmişi olan bir ailenin Genç Kuşağı olarak memleketimiz için elimizden geldiğince bu zor dönemde hizmet edeceğiz.

Bu vesileyle depremde vefat eden şehitlerimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi böyle felaketlerden muhafaza etsin inşallah.

Kentimizi şehrimizi yeniden imar etmek ayağa kaldırmada, bizlerde bu sektörde memleketimizde kalarak, hizmete devam edeceğiz.

HEMŞEHRİLERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN İRTİBATTA OLALIM

Prefabrik ev, duvar, kapı ve diğer tüm parçalarının fabrikada üretilip daha sonra evin yapılacağı yere oturtulduğu ev tipidir. Bu evler genellikle bir ya da iki katlı olarak yapılır. Pek çok avantaja sahip olan prefabrik evlere de, tıpkı diğer evlere olduğu gibi ses ve ısı yalıtımı yapılır. Ayrıca elektrik tesisatı ve kanalizasyon sistemine de sahiptirler.

DAYANIKLI VE TAŞINABİLİR

Kişilerin yerleşim planına ve alanına göre tasarlanan prefabrik evler, istendiği zaman sökülüp başka yere taşınır. Uzun imalat süreleri, prefabrik evlerde kısalır. Daha önceden planlanıp üretildiği için tüm ihtiyaçları rahatlıkla karşılar. Özellikle deprem ve toprak kayması gibi durumlara karşı daha dayanıklıdır. Prefabrik ev özellikleri arasında çevre dostu olması da önemlidir.

Prefabrik ev modelleri genellikle kaç katlı olduklarına göre değişiklik gösterir. Yani tek katlı ve iki katlı olarak ayrılırlar. Tek katlı prefabrik evler, genellikle en temel özelliklere sahiptir. Tek katlılarda ev modelleri 1+1 olarak başlar ve prefabrik evler arasında en hesaplı olanlardandır. Evin içinde bulunan tuvalet, banyo, mutfak, salon ve yatak odası evin metrekaresine göre ayarlıdır. 1+1, 2+1 ve 3+1 seçenekler mevcuttur.

TEK KATTA OLUR, ÇOK KATLIDA OLUR

İki katlı prefabrik evler ise dubleks olarak adlandırılır ve yüzey alanı olarak daha küçüktür. Dubleks evin içinde kullanılan alan daha fazladır. 80 ila 160 metrekare arasında değişiklik gösteren iki katlı prefabrik evler genellikle 2+1 veya 3+1 şeklindedir.

AİLELER İÇİN İDEALDİR

Kalabalık ailelerin kalması için oldukça uygundur. 2 katlı prefabrik ev ile tek katlı evleri birbirinden ayıran en önemli fark, iki katlılarda balkon olmasıdır.

Prefabrik ev, özellikle farklı modellere sahip olması ile herkese hitap eder. Bu yüzden sıklıkla tercih edilen bir ev tipidir. Sahip olduğu özellikler ile prefabrik ev avantajları oldukça fazladır. Bunlar aşağıda sıralanmıştır:

ISI VE SES YALITIMI VARDIR

Isı ve ses yalıtımı özelliğine sahip olduğu için her mevsimde kullanılabilir. Kısa süre içinde montajlanıp oturmaya hazır hale gelir. Böylece çok hızlı taşınabilirsiniz.

Hafif malzemelerden üretildiği için prefabrik evler, depreme dayanıklıdır.

Çeşitli modeller sunduğu için zevklerinize uygun bir eve sahip olabilirsiniz. Evinizin büyüklüğü, oda sayısı, yapısı, kat sayısı, balkonu gibi daha pek çok özelliğine siz kara verebilirsiniz.

Prefabrik yapıların malzemeleri çevreye duyarlı özellik taşır.

Evde değişiklik yapmak çok daha kolaydır.

Taşınabilir yapıda olan prefabrik evleri, belli ölçülerde taşıyıp kaydırmak mümkündür.

Ekonomik bir ev tipi olduğu için bütçenize uygun bir prefabrik ev inşa edebilirsiniz.

GAP bölgesinde bizlere bu hususta ihtiyaçlarını iletenlere yardımcı oluyoruz.

Telefonlarımız: 0 545 582 45 45—0 544 445 00 02

Adresimizde kolay Adıyaman tarafından gelen müşterilerimiz hemen Kâhta ilçe girişinde Sol tarafta prefabrik iş yerimizde bizimle birebir gelip bilgi alabilirler örnek prefabrik yapımızı inceleyebilirler.

Haber: GAP olay