​AK Parti Adıyaman Milletvekili Avukat Mustafa Alkayış, 15-22 Nisan Turzim Haftası nedeniyle TBMM genel kurulunda söz alarak. Adıyaman'ın turizm potansiyellerini açıkladı.

Adıyaman‘ının turizm kapatsitesinin bundan çok daha fazla konuğu ağırlayabilecek düzeyde olduğunu ve Adıyaman ‘da görülmeye değer tarihi ve turistik çok sayıda mirasın bulunduğunu dile getiren Alkayış

​Meclis Genel Kurulu ‘nda  şunları söyledi: Adıyaman ‘da önemli bir turizm potansiyelinin bulunduğunu, Adıyaman ‘ın şu ankinden çok daha fazla sayıda konuğu ağırlayabilecek kapasitede olduğunu ve bütün vatandaşlarımızı gerek yurt içinden gerek yurt dışından bütün turistleri Adıyaman ‘a beklediklerini söyledi. Milletvekili Alkayış konuşmasını şu şekil sürdürdü:

Sayın Başkan, Kıymetli Milletvekilleri!

Memleketim Adıyaman; tarihin günümüze miras olarak bıraktığı turistik ve kültürel değerleri ve yapılarıyla âdeta bir açık hava müzesi görünümünde olan huzur ve barış dolu bir ildir. Bunların yanı sıra, çiğ köftesinden Besni tavasına; bademinden Kâhta narına kadar tadına doyum olmayan zengin bir mutfak kültürüne sahiptir. Dünyanın sekizinci harikası olarak bilinen Nemrut Dağı Tümülüsü, iki bin yıllık Cendere Köprüsü, Arsemia Ören Yeri ve Perre Antik Kenti gibi dünyaca bilinen tarihi ve turistik zenginliklere kucak açmış bir memlekettir.

Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanıyla bir araya geldi Mansur Yavaş, Almanya Cumhurbaşkanıyla bir araya geldi

Geçtiğimiz hafta, 9 günlük Bayram tatili süresince yerli ve yabancı olmak üzere 45 bin turist Adıyaman’ımızı ziyaret etmiştir. Deprem sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimizin destek ve katkılarıyla önemli ölçüde toparlanma sürecine girmiş olan Adıyaman’da otel, konukevleri ve lokantalar artık tam kapasite çalışmaya ve misafirlerini ağırlamaya başlamıştır.

Bunca tarihi ve kültürel değerleri bünyesinde barındıran Adıyaman’ımız şu ankinden çok daha fazla turisti ağırlama kapasitesine sahiptir. Bütün halkımızın 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutluyor ve Adıyamanlı bütün hemşehrilerim adına, halkımızı, kapıları sonuna kadar açık olan Adıyaman’ımıza davet ediyorum.

Genel Kurul’u saygıyla selamlıyorum.

haber: GAP olay