Eğitimci Yazar Rana İslam Değirmenci'nin kaleme aldığı Bir'ce Seyyah ve Elif Bezeli Kitapları Alaska Yayınları'ndan okurlara sunuldu.

İnsan, kuş misali kanatlanıp uçuyor

Birce Seyyah kitap tanıtım bölümü yazısında: "23 Ağustos 2016 İnsan, kuş misali kanatlanıp uçuyor; konduğu yerlere yürek izi bırakarak… Her göçte biraz daha topluyor kanatlarında, hayatın benzersiz, onca rengini… İnsan, kuş misali! Rüzgârın önünde gidiyor “Bir Nefeslik Hayat”ta yüreğiyle uçarak! Her göç, biraz daha büyütüyor insanı. Ve insan, daha sağlam duyuyor hayatın ahengini… Ve… Son sefere yürekleniyor; her bir göçle daha metin, daha içten hazırlanarak… İnsan, kuş misali… Reng-i Sükût İçre BİR ‘ce Seyyah Rânâ İSLÂM DEĞİRMENCİ"

Bembeyaz sayfaya ilk harf yazılır

Elif Bezeli Kitap tanıtım yazısından: "Bembeyaz sayfaya ilk harf yazılır: “Elif…” Kitaba ilk emirle başlanır: “Oku!..” Sayfaların tek hasreti uzun ince bir yol gibi… “Oku!” dendi yüreklere! Emre sadık kalmak için önce ‘Bir göz’ sonra ‘Bir baş’ çizilir, her başlangıca Baş Olan gibi… Kim, nereden bilmiş ki okumadan başa gelecekleri? Belli ki adı Kader!.. Sonsuz bir kitap gibi… Kitaptır… Kitaptır, O! Her sayfası bembeyaz yazılan ve her sayfası aydınlık okunan hayat gibi… Daha ilk sayfada görür gözler: Kitap ışıltılar içinde yazılır ya…  Rânâ İSLÂM DEĞİRMENCİ (Yegâh Elif Mirzâde)"

SANKO OKULLARI TÜBİTAK BÖLGE FİNALİNDE ALTI BİRİNCİLİKLE ALDI SANKO OKULLARI TÜBİTAK BÖLGE FİNALİNDE ALTI BİRİNCİLİKLE ALDI

Kitaplarla ilgili olarak Yazar Rana İslam Değirmenci şunları söyledi:

Günlüğün tarih kesiti 2015 ve 2016 yılları. Gerçek hayattaki olaylar, anılar, izler, tecrübeler, hisler, tespitler ve öneriler var her bir “yazı”da… Madem ki bendeniz yazarın tüm kitapları birbirine -her anlamda ve her yönden- organik olarak birbirine bağlı; bu kitapta da insanı, hayatı, edebiyatı, edebi, tasavvufu ve daha niceyi bulursanız şaşırmazsınız. Evet, anladınız; bu kitabın ve Seyyahının ‘özü’ bunlarla sınırlı değil. Ey okuyucu, kitabın yazarı ve yazısı ile ‘Bir’ olabilirsen ve sen de ‘Seyyah’ olup onlarla yürürsen ‘yolda’ çok farklı hazineler keşfedebilirsin… Okumanız dileğimizle.

Haber: GAP olay