GAP gazeteciler birliği Azerbaycan temsilcisi Nazile Abbaslı yıllar sonra meslektaşı Başkurdistan’ın ünlü gazetecisi Aygül Akhediyeva ile Bakü’de bir araya geldi.

Basın sektörünün iki önemli Türk kızı hasret giderirken, Abbaslı arkadaşını Bakü’de tarihi turistik yerleri gezdirmeyi de ihmal etmedi.

AKEDAŞ 23 Nisanı kutladı AKEDAŞ 23 Nisanı kutladı

Abbaslı kendisi Türkiye’de TNT televizyonu kurucusu olduğu günlerde Aygül Akhediyeva’nın da Başkurdistan UFA’da  Salamtv’yi kurduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

Rusya'ya bağlı federal bir devlet olan Başkurdistan Cumhuriyetinden gelen arkadaşımla görüşmemiz duygu dolu anlar yaşattı. Aygül Akhediyeva tanınmış gazeteci, Ufa'daki "Salam" televizyon kanalının kurucusu. Uzun zamandır birlikte çalışıyoruz. O Ufa Kuray'da, Türk Dünyasına yaz getiren Türk Musiki Birliği TMB kanalının kurucusu oldum.

Bu da ne? Arkadaşımla yıllar sonra memleketimizde buluşmanın sevincini yaşamak bir başka keyif. Yolculuğumuza şehitler hiyabanından başladık. Kafkas İslam Ordusu savaşçılarının anısına Şehitler Xiyabanı'nda dikilen anıtın önüne karanfil koyduktan sonra Azerbaycan şehadetine irtihal ederek şehitlerimizi andık.

Daha sonra misafirimizi Bakü'nün güzellikleri ile tanıştırdık. Ayrılık zor olsada tekrar görüşmek üzere iyi dileklerimizi ilettik.

Türk dünyasında kadınların basın sektöründe daha fazla yer almasını bekliyorum, istiyorum. Meslektaşlarımıza başarılar diliyorum.

Haber: GAP olay (Bakü)