Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi eski başkanı Nihat ÇİFÇİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna krizinde takip ettiği politikayla batıda şaşkınlık yarattığını söyledi.

GAP olay gazetesine 2022 yılını değerlendiren ve 2023 yılı temennilerini açıklayan Şanlıurfa Büyükşehir eski belediye başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfa siyasetinde de önemli aktörlerden biri.

İşte Nihat Çitçi’nin 2022 yılı değerlendirmesi:

2022 yılı Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın uluslararası yansımaları sonuçları oldu Avrupa kıtası başta olmak üzere bu savaştan oldukça olumsuz etkilendiler.

Türkiye bu savaş durumunda Karadeniz’de Komşu pozisyonunda olduğumuz bu iki ülke arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geliştirdiği diplomasi ve arabulucu çalışmasıyla bütün dünyanın takdirini aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle Avrupa Dünya gıda krizi endişesi içerisindeyken başlattığı diplomatik ataklarla Karatenizde bir tahıl koridoru oluşmasına öncü oldu ve adeta dünyayı bir gıda krizinden kurtardı.

Yanı sıra başlayan Enerji meselesinde Türkiye aldığı pozisyonla Adeta bütün Avrupa’yı şaşırttı Avrupa Kışa endişe ve korkuyla girerken Türkiye’nin enerji üssü olacağı konuşuluyor.

Burada Türkiye Avrupa birliğinin peşine takılmadan kendi politikasını geliştirmesi Türkiye’ye büyük bir itibar kazandırdı.

Bu gün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bölgede barışı sağlama yolunda yaptığı girişimleri bütün dünya takdirle karşılıyor.

Dünyanın tamamında enerji Fiatları yükselince, bu yükseliş bütün ürünlere yansıdı, raflarda fiyatlar arttı ve yüksek enflasyonla karşılaştık.  Bu durum sabit gelirli dar gelirli asgari ücretlileri emeklileri başta rahatsız etti. Hükümet bu durumu gördü bu kesimin durumlarını düzeltmek ve enflasyon karşısında bu kesimi ezdirmemek için asgari ücrete zam yapıldı. İşçi memur emeklilerine zam yapıldı.

1999 öncesi işe girenlerle alakalı olarak 2008 yılında yapılan düzenleme ile emeklilikte yaşa takılanlar kesimi vardı, kısa adı EYT olan bu kesimi rahatlatacak çalışma yapıldı ve yeni yılla birlikte bu kesimden yaklaşık 2,5 milyon vatandaşımız yararlanarak emekli olma imkânı yakaladı.

ŞANLIURFA HIZLI GÖÇ ALAN BİR ŞEHİR

Ben belediye başkanlığını bıraktığım dönemde Raylı sistem ve ulaşım için önemli projeler geliştiriyorduk. Özellikle zırhlı tugayın yeri kurulduğunda şehir dışındaydı, bu gün şehir büyüdü Bozova yol ayrımına kadar kent merkezi uzadı. Zırhlı tugay kent merkezinde kaldı. Buranın Büyükşehir belediyeye bırakılması ve Zırhlı tugay için taşınabileceği modern yeni bir zırhlı tugay alanına ihtiyaç var. Zırhlı tugayın yerine de bütün Şanlıurfalıların yararlanabileceği büyük çok amaçlı bir proje geliştirilmesi gerekiyor.

Şanlıurfa aynı zamanda yükselen genç nüfusuyla ihtiyaçları artıyor, hepimizin bu kenti modern yaşanabilir kent yapmak için elimizden gelenin de üzerinde gayret etmemiz gerekiyor.

Bu kentte doğmuş büyümüş ekmeğini yemiş bir aydın olarak hepimizin bu kente borcu var. Bu borcu bu kent için çalışarak ve üreterek bir yerlere taşıma sorumluluğumuzu yerine getirerek ödeyeceğiz.

Yarınların modern Şanlıurfa’sını ortaya çıkarmak için her Urfalının gayretine çabasına ihtiyaç var.

Haber: GAP olay gazetesi

Editör: Zeynel abidin Kıymaz