Ticaret bakanı Ömer Bolat İstanbul Fashion Connection (IFCO) Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın beşincisinde fuarın açılış kurdelasını kesti.

Çok sayıda yerli ve yabancı firmanın katıldığı fuarda biri birinden harika ürünlerin sergilendiği stanları gezen bakan Bolat memnuniyetini ifade ederek şunları söyledi ' Milano, Paris, Londra derken İstanbul da artık bir moda fuar merkezi haline geldi. Milli gelirimizi 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve fert başına milli gelirimiz de 12.500 dolara çıkarmayı başardık. Bunun en önemli sebeplerinden birisi ihracattaki başarıdır. İhracatımızı 2023 yılında, dünya ihracatı-ithalatı gerilemesine rağmen %0,64 lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık bu da Cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti'

Hayvan üreticilerine destek Hayvan üreticilerine destek

İstanbul Fashion Connection (IFCO) Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın beşincisinde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduk.

'Ticaret Bakanlığımızca Yurt İçi Fuar Destekleri kapsamında desteklenen bu etkinlik, sektörümüzün yenilikçi ve sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunurken, uluslararası iş birliklerini ve ticari fırsatları artırmakta büyük bir öneme sahip. Ülkemiz, Avrupa'nın 3. ve dünyanın 7. büyük hazır giyim ihracatçısı olarak yıllık 20,6 milyar dolar ihracat geliri elde etmekte olup ayrıca sektör 1,5 milyon kişiye istihdam sağlayarak ekonomimize katkısı açısından öncü bir rol üstlenmektedir.

Ticaret Bakanlığı olarak, sektörün global pazardaki konumunu güçlendirmek, ihracatımızı ve istihdamı artırma amacıyla IFCO gibi önemli etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz. Bu sayede Türkiye'nin moda ve hazır giyim alanındaki liderliğini pekiştireceğiz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, fuarın sektörümüze ve ülkemize büyük katkılar sunmasını diliyorum' dedi.