Ticaret bakanı Ömer Bolat Malatya'da yaptığı açıklamada Tarihimizin en yüksek Ocak ayı ihracat rekorunu kırdık dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Malatya'da yoğun bir ilgiyle karşılaşan Ömer Bolat Ocakta ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artarak 20 milyar 28 milyon dolar olarak gerçekleşti. Amacımız, ihracata dayalı büyümeyle ekonomik büyümemizi sürdürülebilir hale getirerek, katma değer üreten kalıcı bir yapıda devam etmektir. Türkiye’mizin daha güçlü, daha gelişmiş bir ekonomiye sahip olması, halkımızın refahının, satın alma gücünün artması konusunda olmazsa olmaz tek yol olan ihracatımızın artırılması için ihracatçılarımızı desteklemeye devam edeceğiz.

Hayvan üreticilerine destek Hayvan üreticilerine destek

Malatya'da ki gezi ve temasları sonrası Ticaret bakanı Ömer Bolat yaptığı değerlendirmede '2024 yılının ilk Dış Ticaret Verileri Toplantısını Malatya’da gerçekleştirdik. Kaynaklarımızı etkin, verimli ve katma değerli alanlara yönlendirerek, hem ihracatımızı artıracak hem de ekonomik büyümemize devam edeceğiz.

İnovasyon-yatırım-üretim-ihracat-istihdam-adil bölüşüm önümüzdeki dönemde temel önceliklerimiz olurken, şehirlerimizin büyümesi, kalkınması ekonomik refaha toplumsal olarak ulaşması Ticaret Bakanlığı olarak öncelikli hedefimiz olacaktır.

Hem Hükümet olarak hem Ticaret Bakanlığı olarak bu ilkeler çerçevesinde Malatya'mıza desteğimiz her zaman devam edecek ve en önemli ticaret şehirlerimizden birisi olacaktır. Bu vesile ile açıkladığımız 2024 yılı Ocak ayı dış ticaret rakamlarımız ülkemize hayırlı olsun.' dedi.

Haber: GAP olay