Adıyaman Saadet partısı il başkanı Haşim Asnuk Adıyaman belediyesinin araç ıhalesının kafa karıştırıcı olduğunu söyledi. Asnuk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, satın alınan hızmet yerıne araç alınsa belediye araç sahıbı olurdu dedi. işte o paylaşım.

ADIYAMAN BELEDİYESİNDEN KAFA KARIŞTIRAN İHALE!
Adıyaman Belediyesi, 06/08/2019 ihale onay tarihli, İhale Kayıt No: 2019/380067 Muhtelif Araçların ve İş Makinalarının Kiralanması Hizmet Alım İşi 10/09/2019 tarihinde Adıyaman Belediye Başkanlığı daimi encümen toplantı salonunda Saat 10.00 da ihalesi yapıldı. İhale sonucunda , üç yıl için ihale 63.137.700 TL +KDV ( Toplam 74.502.486 TL KDV dahil ) ile bir Ankara firmasına verildi.
Biz de yıllık bütçesi yaklaşık 250 milyon olan Adıyaman belediyemizin yıllık bütçesinin önemli bir bölümünü teşkil eden bu ihaleyi mercek altına aldık ve inanılmaz rakamlar karşımıza çıktı.
İhalede bahsi geçen araçların sıfır ve ikinci el fiyatlarını, işçi ve yakıt maliyetlerini tek tek inceledik. Bu araçların ikinci el maliyeti : 14. 495.000 (ki ihalede kiralanan araçlar ikinci el araçlardı); sıfır araç fiyatları ise, 36,350,000 idi. Gördük ki, bırakın kiralamayı, bırakın ikinci el araçların fiyatını , bu araçlar sıfır alıp belediye envanterine eklense belediyeye maliyeti işçi ve yakıt maliyeti dahil daha ucuz olacak.
Aşağıda hukuki ve teknik çalışması bulunan tablolardan da görüleceği üzere bu ihale ile en iyimser rakam ile 45 milyon TL ( eski para ile 45 trilyon) “ Beytülmal “parası hoyratça peşkeş çekilmiştir. Yapılan bu ihalenin hukuki ve ahlaki hiçbir gerekçesi olamaz.
Belediye başkanı Süleyman Kılınç’ ın seçim sürecinde “Belediye bütçesini Beytülmal olarak görüyorum, Beytülmale el uzatanı af etmeyeceğim” ifadesi daha hafızalarımızdaki yerini korurken böyle bir ihaleye nasıl imza attığını anlamamız mümkün değildir.
Belediyenin yapılan bu yanlıştan derhal dönmesi, bu 20 günlük süreçte oluşan kamu zararının ilgililerden tahsil edilmesi Adıyaman Saadet Partisi olarak en büyük temennimizdir
İhale ile ilgili bütün dokümanlara www. ekap.kik.gov.tr adresinden ulaşılabilir

Haşim ASNUK
Saadet Partisi
Adıyaman İl Başkanlığı