Dr Süleyman Kılıç Kaleye Neşter Atsın…

‘BAŞKAN KILIÇ SURLARI YENİDEN YAPTIRMALI’

Adıyaman’ın il oluş sebebi bir nevi tapusu Adıyaman kalesi, Bizanslılara ve her türlü saldırılara yüzlerce yıl direndi. 2006 yılında kaleyi koruması gerekenler kaleyi sökup attılar ve kalenin adı var kendi yok. Adıyaman Belediye başkanı Dr.Süleyman Kılıç Adıyaman kale surlarını yeniden yaptırmalı tarihe geçmeli.

Bizanslıların yapamadığını Adıyamanlı yöneticiler kaleyi adeta tek taş kalmayacak şekilde yağmaladılar ve dünyada kent sakinlerinin sabah uyanıp ta kalesi çalınmış tek il Adıyaman olarak tarihe geçti.

Bir şehir kendi kalesine sahip çıkamıyorsa, hiçbir değerine sahip çıkamaz. 2006 da kim vurdu ya giden Adıyaman kalesi surlarının, yeniden taşlarla yapımı için Adıyaman belediye başkanı Dr.Süleyman Kılıç’a çağrıda bulunuyoruz! Lütfen bu yanlış tahribatı siz ortadan kaldırın ve bir projeyle yeniden kale surlarının yapımı için kaleye bir neşter vurun.

 Dr.Süleyman Kılıç yapacağı bu hizmetiyle yıkan değil, Halife Harun Reşit’ten sonra 3.defa kaleyi restore eden yapan yönetici olarak tarihe geçecektir.

Adıyaman Kalesi VII. yüzyıl ortalarında Bizans saldırılarına karşı koymak amacıyla Emevi Komutanı, Mansur İbn-i Cavana yaptırmıştır. Kaleye, komutan Hısn-ı Mansur ismi verilmiştir. Bu kale sonradan Adıyaman kentinin oluşmasına neden olmuştur. VIII. yüzyılın sonlarına doğru da Harun-ür Reşit tarafından onarılmıştır.