Abuzer hoca'nın vefat haberini duyan vatandaşlar '.. bu virus sağlam-sağlıklı, hacı-hoca, dede-şeyh dinlemiyor aman ha aman, devletin evde kal çağrısına uyun' dedirtti.

Adıyamanlı Yıldırım Eğitim Vakfı Başkanı hayırsever Abuzer Yıldırım, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını kaybetti.

Mermer ocağı sahibi hayırsever iş insanı Yıldırım, 1 hafta önce rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan Kovid-19 testi pozitif çıkan Yıldırım, tedavi altına alındı. Tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilen Yıldırım, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Abuzer Yıldırım'ın cenazesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında toprağa verileceği öğrenildi..

-İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU PLAKET VERMİŞTİ

Adıyaman'a ağız ve diş hastanesi, sağlık ocağı, okul,cami ile taziye evi yaptıran Abuzer Yıldırım'a, 12 Şubat 2012'de şehit olan polis memuru Ahmet Yıldırım'ın adı verilen 2017' de yapılan polis merkezi ile 2019'da  Adıyaman- Çelikhan karayolu üzerinde yapılan özel harekat ve çevik kuvvet ek bina yapımına sağladığı katkı nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından plaket verilmişti.