Bülent KUŞOĞLU Kimdir:

17 Ocak 1958'de Erzurum'da doğdu. Baba adı Mehmet, anne adı Remziye'dir.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdikten sonra Maliye Bakanlığı'nda hesap ve baş hesap uzmanlığı görevlerinde bulundu.

İngiltere'de sosyal güvenlik konularında çalışmalar yapan KUŞOĞLU, F-16 projesinde Milli Savunma Bakanlığının Danışmanı olarak ABD'de çeşitli çalışmalar yürüterek toplantılarına katıldı.

Brüksel'de Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Türkiye'de ise Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Dünya Bankası gözetiminde gerçekleşen Türk Sosyal Güvenlik ve Sağlık Sisteminin Reformu projelerinde Değerlendirme Kurulu ve Yürütme Komisyonu Üyesi olarak görev aldı.

Kurumsal Vizyon Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, City Hospital Sağlık Yatırım ve Hizmetleri AŞ'nin ortağı, Genel Müdürü, Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Ulusal ve çeşitli internet gazetelerinde köşe yazıları bulunmaktadır.

Bülent KUŞOĞLU, 24., 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Ankara 1. Bölge Milletvekili olarak meclise girmiştir. 24 ve 26. Dönemde Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı. 26. Dönemde Ekonomik İş Birliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (EİTPA) Türk Grubu Üyesidir.

10 Ağustos 2018 tarihinden itibaren CHP İdari ve Mali İşler Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ve çok iyi düzeyde İngilizce bilen KUŞOĞLU, evli ve 2 çocuk babasıdır.