Cumhuriyet dönemine Malatya-Pütürge İlçesine bağlı köy olarak giren Gerger 1 Aralık 1954 yılında İl olan Adıyaman’a bağlanmıştır. İlçe merkezi 1954-1957 yılları arasında halen köy tüzel kişiliğine sahip Güngörmüş köyünde bulunuyorken. 25.06.1957 tarih ve 9642 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak 7022 Sayılı Kanunun uygulamasıyla 10 Şubat 1958 yılında İlçe merkezi Budaklı köyü ALDUŞ mezrasına (şimdiki Gerger İlçesi) nakil edilmiştir.

Bu tarihten bu yana Yaklaşık 63 yıldır yol problemi ile yaşayan Gerger halkı nihayet özlediği ilçe yoluna kavuşuyor. Gerger-Narince yol ihalesi yapıldı. İhalede en düşük teklifi veren PROYOL İNŞAAT VE ÖTENSAN İNŞAAT ortaklığının 149.550.021 TL bedelle aldığı bildirildi. İhalenin kesinleşmesi halinde işi alan firmaların işe başlaması bekleniyor.

Konu ile ilgili gergerhaber'e açıklamalarda bulunan Milletvekili Ahmet Aydın:

"Uzakları yakın etmeye,en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Söz verdiğimiz gibi Narince-Gerger yolu yapım işi ihalesi bugün itibari ile yapıldı. İhale değerlendirme sürecinin kesinleşmesi ile birlikte yolun yapımına başlanacaktır. İlimize ve #Gerger ilçemize hayırlı olsun."  dedi.

Gergerhaber sitesi sahibi Abdurrahman kurtbay'de AK parti adıyaman milletvekili ahmet aydın'ın Gerger ilçesinin sorunlarına gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkur etti.