Koçali ve Rezip köyü arasında ortak kullanım alanıyla ilgili aralarında gerginlik çıkmış ve bu gerginlik Vali Mahmut Çuhadar, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Vali Yardımcısı Halid Yıldız, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt'un araya girmesiyle barış ile sonuçlanmıştı.

Merkez ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Osman Tuzcu, her iki köyün muhtarlarının yapıcı tutumlarından dolayı teşekkür ederek, "Rezip ve Koçeli köyleri arası  anlaşmazlık  sayın valimizin, belediye başkanımızın alay komutanımızın ve emniyet müdürümüzün talipleriyle bu anlamsızlığın sulh ile sonuçlandırmasına katkıların dan dolayı hepsine teşekkür ediyoruz ve barışın devamını diliyoruz. Ayrıca her iki köyümüzün muhtarları iyimser yapıcı tutumlarından dolayı da muhtarlarımıza da teşekkür ediyoruz."diye konuştu.

Koçali Köyü Muhtarı Halit Bulut ise, "Sağ olsun bütün vekillerimiz ilgilendiler barışı sağlamımız için ellerinden geleni yaptılar başta sayın valimiz olmak üzere belediye başkanımız, alay komutanımız hepsi gerçekten önemli gayretler sarf ettiler. Hepsine  teşekkür ediyoruz. Bütün çevre köylerimiz sağ olsunlar önemli katkılar verdiler. Basınımızdan, dernek başkanımızdan sağ olsunlar var olsunlar gerçekten Adıyaman halkı bu konuda çok duyarlı davrandı ve mesele sulha sonuçlandı. Allah hepinizden razı olsun sağ olun var olun."dedi.

Rezip Köyü Muhtarı Şerif Akyol da, Koçeli köy halkını sevgiyle selamladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Başkanımızın dediği gibi  bizim  geçen Koçeli arasında olan bir tatsızlık olayı  sayın valimiz bürokratlarımız  barıştırmak için uğraştılar bir araya geldiler sağ olsunlar hepsini teşekkür ediyorum ayetten çevre köylerde gelen köy sakinleri var muhtarlarımızda büyük katkı sağlamış oldular bu vesileden dolayı onları çok teşekkür ediyorum millet vekilleri geldi bizi bir araya getirdiler tüm millet vekilleri aradılar sağ olsunlar bundan böyle derneğimizde bizi bir araya getirdiler onlara da teşekkür ediyorum."

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim